Festivalul Medieval „Cetati Transilvane” / 24-26 august 2012

Festivalul Medieval “Cetati Transilvane” din Sibiu este locul unde, la finele lunii august, in fiecare an, in inima celui mai frumos oras din Romania, arta si cultura medievala coboara in cetate. Anul acesta festivalul se desfasoara in perioada 24 – 26 august. Evenimentul are loc in diverse locuri din oras si este un eveniment spectaculos, ce presupune o intoarcere in timp – in orasul lui Hermann din perioada evului mediu.

Timp de trei zile cetatea Sibiului este transformata intr-o piata medievala in adevaratul sens al cuvantului, in care se desfasoara spectacole de dans si de teatru medieval, turniruri ale cavalerilor, concerte de muzica medievala, spectacole de circ, toate avand o legatura mai mult sau mai putin directa cu perioada evului mediu.

În mod tradiţional, festivalul debutează cu o paradă a costumelor şi personajelor medievale, paradă la care participă alături de artiştii invitaţi în festival şi publicul spectator şi continuă, într-un decor special creat pentru festival, cu trei zile de spectacole de muzică, dans, teatru, animaţie stradală, ateliere de artă medievală, conferinţe de medievistică, lupte cavalereşti, iarmaroc medieval, în tot Centrul Istoric al Sibiului: Piaţa Mare, Piaţa Mică, Piaţa Huet, Bulevardul Nicolae Bălcescu, Strada Cetăţii, Parcul Cetăţii.

Concert Corvus Corax in a treia zi a festivalului, 26 august 2012, ora 22:00. Acesta va avea loc in Piata Mare din Sibiu. Intrarea este libera.

Video

Parada Festivalului Medieval Cetati Transilvane Sibiu 2011

Surse:

www.restaurantbliss.ro/sibiu-festival-medieval.html

www.facebook.com/FestivalulMedievalCetatiTransilvaneSibiu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “Festivalul Medieval „Cetati Transilvane” / 24-26 august 2012”

Scrie un comentariu: