Festivalul Martisorului, editia a XII-a

Afis-Festivalul-Martisorulu

Ne apropiem de vremea… războiului ancestral dintre iarna cruntă și primăvara aducătoare de speranță. De mii de ani, copiii și tinerii de pe plaiurile noastre încercă să domolească acest război cu ajutorul Mărțișorului, reprezentare delicată a unei străvechi divinități a timpului.

În acest context… tulbure, Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova și Primăria Municipiului Iaşi organizează, în perioada 27 februarie-1 martie 2016 pe Strada Ștefan cel Mare și Sfânt, cea de-a XII-a ediție a Festivalului Mărţişorului, manifestare devenită deja tradiţie pentru Municipiul Iaşi.

Scopul Festivalului vizează, în primul rând, păstrarea şi valorificarea valenţelor mărţişorului tradiţional, încercându-se, totodată, şi cunoaşterea semnificaţiilor mai profunde pe care le presupune punerea şi purtarea, un anume timp, a acestuia.

Vor participa circa 30 de meşteri și creatori populari renumiţi în confecţionarea mărţişoarelor tradiţionale sau în spirit tradiţional. De asemenea, vor fi prezenți preşcolari de la Grădinița cu PP nr. 13 din Iaşi (coordonator fiind inimoasa educatoare Olga Dosoftei) implicați în cadrul proiectului SĂ ÎNVĂȚĂM DE LA BUNICI, prima etapă din 2016 numindu-se chiar MĂRȚIȘORUL TRADIȚIONAL TRANSMIS TINEREI GENERAȚII.

Așteptăm ieșenii prețuitori ai tradițiilor să ne fie aliați în acest război care nu ar trebui să aibă decât câștigători! Marcel Lutic – presedinte al Asociatiei Mesterilor Populari din Moldova

INFO

Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova

www.mesteri-populari.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: