Festivalul Martisorului, editia a VII-a

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal National “Moldova” anunta organizarea, in colaborare cu Primaria Municipiului Iasi si Asociatia Mesterilor Populari din Moldova, a celei de-a VII-a editii a Festivalului Martisorului.

Evenimentul, ai carui parteneri sunt Asociatia “Alexandru Lapusneanu” si Asociatia “ART – Mestesugurile Prutului”, va avea loc pe Strada Lapusneanu, in perioada 25 februarie – 1 martie 2011, in intervalul orar 09.00 – 18.00. Deschiderea oficiala a acestei editii a Festivalului Martisorului va avea loc in data de 25 februarie, la ora 11.00.

Festivalul are ca scop pastrarea si valorificarea martisorului arhaic si reuneste peste 40 de mesteri din Romania si din Republica Moldova.

Program:

* Vineri, 25 februarie 2011
ora 11.00: Deschiderea oficiala

* 25 februarie – 1 martie 2011
orele 10.00 – 18.00: Targ de martisoare

* Duminica, 27 februarie 2011
ora 11.00: Spectacolul “Vine, vine primavara!” sustinut de Ansamblul de cantece si dansuri populare romanesti de la Scoala Normala „Vasile Lupu” din Iasi

Cu participarea elevilor implicati in proiectul „Izvor de bucurie in sufletul copiilor” (Asociatia de Interes Comunitar Aroneanu) si de la Tabara de creatie populara „Micii mesteri din Copou” (Asociatia „ART-Mestesugurile Prutului”)

Vor fi organizate ateliere de pedagogie muzeala destinate cunoasterii semnificatiilor Martisorului si deprinderii confectionarii lui.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: