Festivalul Martisorului, 28 februarie – 1 martie 2012

Asociatia Mesterilor Populari din Moldova, Asociatia „Alexandru Lapusneanu” si Primaria Municipiului Iasi, in parteneriat cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Iasi si ISJ Iasi, organizeaza in perioada 28 februarie-1 martie 2012 pe Strada Lapusneanu din Iasi cea de-a VIII-a editie a Festivalului Martisorului. La editia din acest an vor participa circa 40 de mesteri si creatori populari din 10 judete ale Romaniei si din Republica Moldova, care vor aduce la Iasi martisoare traditionale sau in spirit traditional.

La aceasta editie, ca si la precedentele, se vor edita brosuri si pliante speciale, in care se vor regasi informatii privitoare la practici, credinte si cutume specifice sarbatorii Martisorului, precum si la timpul purtarii, cromatica sau modul in care se confectionau martisoarele pe vremuri. Astfel, pe langa Targul de martisoare si Atelierele de pedagogie muzeala aplicata, organizate cu sprijinul Muzeului Etnografic al Moldovei, Festivalul isi doreste ca publicul iesean sa fie, din an in an, mai familiarizat cu sensurile si semnificatiile profunde ale acestui frumos si original obicei romanesc de primavara.
In acest sens, miercuri, 29 februarie, incepand cu orele 17, la Muzeul Unirii, va avea loc colocviul cu tema „Martisorul intre traditie si modernitate”, la care vor fi invitati etnologi, cadre didactice, ziaristi, mesteri populari s.a.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

4 comentarii la “Festivalul Martisorului, 28 februarie – 1 martie 2012”

 1. Hertea Dragos says:

  Buna ziua
  Sunt producator de Kurtos Kalacs si as dori sa particip la targul organizat de dumneavoastra.Noi am mai participat la multe targuri organizate de acest gen si as dori sa aflu mai multe detalii de participare.
  Va multumesc si astep un raspuns din partea d-voastra

  1. admin says:

   Buna ziua,

   V-am trimis raspunsul pe e-mail. Mult succes!

 2. zota says:

  buna ziua,
  Ma intereseaza cum se poate participa la acest targ; precizez ca noi suntem apicultori, din zona Vrancea; am mai participat in Iasi si in toata tara la diferite targuri de acest gen;v-as ruga daca puteti sa imi dati mai multe detalii privind inscrierea la acest targ,cat si conditiile de participare.
  va multumim, so asteptam un raspuns pe adresa de mail de mai sus

  1. catalin says:

   V-am trimis raspunsul pe mail.

Scrie un comentariu: