Festivalul Martisorului, 27 februarie- 2 martie

Primaria Iasi si Asociatia Mesterilor Populari din Moldova va invita la  Festivalul Martisorului, Ediţia a X- ce va avea loc in perioada 27 Faurar – 2 Martisor 2014, intre orele 9.30-19.00, pe pietonalul Stefan cel Mare.

Mesterii si creatorii populari se incapataneaza sa pastreze zestrea de traditii si obiceiuri a neamului romanesc. Astfel, in perioada 27 februarie-2 martie, aproape 35 de fauritori de martisoare traditionale sau in spirit traditional, vor incerca să o infrunte pe Baba Dochia sau Baba Iarna, dandu-i astfel o mana de ajutor napastuitei sale nore, cea care simbolizeaza caldura si lumina noului anotimp!

La aceasta editie, ca si la precedentele, se vor edita brosuri si pliante speciale, in care se vor regasi informatii privitoare la practici, credinte si cutume specifice sarbatorii Martisorului, precum si la timpul purtarii, cromatica sau modul in care se confectionau martisoarele pe vremuri. Festivalul isi doreste ca publicul iesean sa fie, din an in an, mai familiarizat cu sensurile si semnificatiile profunde ale acestui frumos si original obicei romanesc de primavara.

Parteneri: Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 13 Iaşi, Grădiniţa cu Program Prelungit „Sfântul Sava” Iaşi

PARTICIPANTI

PROGRAM

Asociatia Mesterilor Populari din Moldova: Scopul asociatiei este de a milita pentru descoperirea, formarea si promovarea valorilor din domeniul mestesugurilor artistice, atât prin încurajarea mesterilor si creatorilor populari, cât si prin propuneri legislative circumscrise acestui domeniu. Asociatia cuprinde circa 100 de mesteri si creatori populari care ilustrează următoarele domenii: prelucrarea lemnului, industria casnică, încondeierea si brodarea ouălor, cojocăritul, împletituri din sfoară si nuiele, confectionarea măstilor si a jucăriilor, olăritul, icoane pe lemn si sticlă etc.

INFO

www.mesteri-populari.ro

ampmiasi@gmail.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: