Festivalul Martisorului 2017

 

De peste un deceniu, la Iași, spre sfârșitul lunii februarie, se derulează Festivalul Mărțișorului, un proiect al Asociaţiei Meşterilor Populari din Moldova, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, care încearcă să dea o șansă de supraviețuire mărțișorului tradițional.

Ne apropiem de vremea… războiului ancestral dintre crunta iarnă și primăvara aducătoare de speranță. De mii de ani, copiii și tinerii de pe plaiurile noastre încercă să domolească acest război și cu ajutorul mărțișorului, reprezentare delicată a unei străvechi divinități a timpului.

În acest context… tulbure, Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova și Primăria Municipiului Iaşi organizează, în perioada 25 februarie-1 martie 2017 pe Strada Ștefan cel Mare și Sfânt, cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Mărţişorului. Scopul Festivalului vizează, în primul rând, păstrarea şi valorificarea valenţelor mărţişorului tradiţional, încercându-se, totodată, şi cunoaşterea semnificaţiilor mai profunde pe care le presupune punerea şi purtarea, un anume timp, a acestuia.

Vor participa circa 30 de meşteri și creatori populari din România și Republica Moldova, care vor aduce la Iași mărţişoare tradiţionale sau în spirit tradiţional. De asemenea, vor fi prezenți preşcolari de la Grădinița cu PP nr. 13 din Iaşi (coordonator fiind inimoasa educatoare Olga Dosoftei) implicați în cadrul proiectului SĂ ÎNVĂȚĂM DE LA BUNICI.

Așteptăm ieșenii prețuitori de tradiții să ne fie aliați în acest… război care, într-un final, va aduce pacea noului anotimp și care, de regulă, are doar câștigători!

INFO

Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova

www.mesteri-populari.ro

PE ACEEASI TEMA:

Festivalul Martisorului, editia a doua: Martisorul, moment de bucurie

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Opening Party la Tiki Village. Invitati: DJ Optik și Adrian Eftimie

Deschis la Distractie te provoaca la cel mai tare CONCURS de gatit in familie!

FIE 2017 / Weekend de muzica clasica cu participare internationala

”Supraviețuirea creştinului ȋn cetate” – o analiză la rece realizată de profesorii Adrian Papahagi şi Radu Preda

Scrie un comentariu: