Festivalul Luminii, Parcul Copou, 19 mai, ora 18.00

3.000 de gulgute (lampioane confectionate din hartie reciclata sub forma cutiilor pentru mancare chinezeasca, n.r.) vor fi aprinse sambata in Parcul Copou, in cadrul Festivalului Luminii.

Festivalul Luminii

Evenimentul, ajuns la a doua editie, se va desfasura simultan in 23 de orase ale tarii. Si in acest an, scopul festivalului este de a-i incuraja pe ieseni sa descopere frumusetea lucrurilor simple. Cercetasii ieseni vor aprinde pe aleile parcului 3000 de gulgute incepand cu ora 19:30. Dupa ora 18, trecatorii vor putea asista, intr-un cadru feeric, la mai multe ateliere si momente artistice. De exemplu, copiii si adolescentii vor putea sa participe la un atelier de slackline (acrobatii pe banda elastica, n.r.), sa urmareasca o prezentare de tinute casual realizate din materiale reciclabile sau piesa de teatru „Recreatia mare”, in interpretarea trupei „Bing Bang”.

Pentru micuti, este pregatit si un moment de muzica instrumentala, sustinut de Rares Hristodorescu si ansamblul de viori „Prietenia”, de la Palatul Copiilor. In program sunt incluse, totodata, ateliere de face-painting si animatie.

Pentru tineri, atmosfera va fi intretinuta de Adriana Lupu si George Boghian, semifinalisti ai emisiunii-concurs „Romanii au talent”. Acestia vor sustine un numar impresionant de dans, cu o durata de aproximativ un sfert de ora. Buna dispozitie se va instala in randul celor care se vor alatura evenimentului si pe acorduri de folk, in compania trupei Descantec.

Alergam in fiecare dimineata spre serviciu sau facultate, gonim in trafic sau printre tastele calculatorului. Ne-am plafonat in monoton si am pierdut energia de a mai zambi in fata provocarilor. Sa ne deconectam si sa redescoperim frumusetea lucrurilor simple intr-un cadru inedit, la a doua editie a Festivalului Luminii din Iasi!“, ne indeamna Roxana Talef, coordonator al evenimentului.

Festivalul Luminii va fi coordonat de Organizaţia Naţională Cercetaşii României, cea mai mare organizaţie nonguvernamentală pentru tineret, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi.

Autor: Loredana Oprea, Ziarul de Iasi

Tu ce faci sâmbătă seară?

INFO

Locaţie: Parcul Copou
Data: 19 mai
Interval orar: 18:00 – 23:00

facebook.com/festivalul.luminii

www.festivalul-luminii.ro


ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: