Festivalul luminii, editia 2017 – redescoperă frumusețea lucrurilor mărunte

Sâmbătă, 16 septembrie 2017, orele 17.00 – 22.00 se va desfăşura la Iaşi FESTIVALUL LUMINII 2017, ediţia a VII-a în Parcul Copou. “Redescoperă frumusețea lucrurilor mărunte” este motto-ul evenimentului denumit, în mod simbolic “Festivalul Luminii”. Este un proiect cu tradiție al Organizației Naționale “Cercetașii României”, care, anul acesta se va desfășura pe întreaga durată a lunii  septembrie în mai multe orașe din țară.

La Iaşi, Festivalul Luminii 2017 este organizat de către toate centrele locale de cercetaşi: Centrul Local “Sf. Anton” Iași, Centrul Local “George Călinescu” Iaşi, Centrul Local “Sf. Francisc” Iaşi, Centrul Local “Constantin Th. Sapatino” Iaşi şi Centrul Local “Aproape de Oameni” Iaşi și Centrul Local “Sf. Dumitru” Valea Lupului.

Acest eveniment antrenează tinerii din centrele locale oganizatoare să se implice în promovarea cercetășiei pe plan local pentru a oferi cetățenilor o imagine de ansamblu asupra valorilor scout pe care le urmează aceștia. Astfel, toate decorațiunile pregătite cu această ocazie (aproximativ 5.000 de cutiuțe numite “gulguțe” de diverse forme, mărimi, culori), desenele realizate de copii și fotografiile expuse în cadrul expoziției foto, compozițiile literare și muzicale sunt o modalitate prin care oamenii simpli pot aduce un dar și un plus în valoarea orașului lor, prin acest spațiu de
manifestare artistică și sprituală, în etapa de pregătire a evenimentului sau chiar în timpul desfășurării acestuia.

Datorită acestui fapt, Festivalul Luminii înseamnă mai mult decât un loc plin de lumânări, jocuri și ateliere, jonglerii, fotografii, desene, artă urbană și oameni. Festivalul Luminii înseamnă o modalitate de a opri timpul în loc, în ciuda agitației urbane și de a face persoanele care participă la festival să contribuie, cu mic și cu mare, la valorificarea timpului, a lucrurilor mărunte sau măcar la o variantă extrem de originală de artă și relaxare.

Așa că vă invităm să luați parte la FESTIVALUL LUMINII 2017 ediția a VII-a, partea a doua, care va avea loc în Parcul Copou în data de 16 septembrie 2017, între orele 17.00 – 22.00, ca să vă convingeți că cele spuse mai sus sunt adevarate și să redescoperiți alături de noi, cercetașii ieșeni, bucuria lucrurilor mărunte.

16 septembrie 2017, între orele 17:00-22:00, Parcul Copou, Iași. 

PROGRAM

Organizația Națională Cercetașii României este o organizație non-profit, care contribuie la educarea non-formală a copiilor și tinerilor, pentru a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate.

INFO

Festivalul luminii

www.facebook.com/festivalul.luminii

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: