Festivalul Luminii, editia 2016

festival lumina 2016

“Redescoperă frumusețea lucrurilor mărunte” este motto-ul evenimentului denumit, în mod simbolic “Festivalul Luminii”. Este un proiect cu tradiție a Organizației Naționale “Cercetașii României”, care, anul acesta se va desfășura pe întreaga durată a lunii Mai în mai multe orașe din țară.

Astfel, toate decorațiunile pregătite cu această ocazie (aproximativ 5.000 de cutiuțe numite “gulguțe” de diverse forme, mărimi, culori), desenele realizate de copii și fotografiile expuse în cadrul expoziției foto, compozițiile de literatură și muzicale sunt o modalitate prin care oamenii simpli pot aduce un dar și un plus în valoarea orașului lor, prin acest spațiu de manifestare artistică și sprituală, în etapa de pregatire a evenimentului sau chiar în timpul desfășurării acestuia.

Datorită acestui fapt, Festivalul Luminii înseamnă mai mult decât un loc plin de lumânări, jocuri și ateliere, jonglerii, fotografii, desene, artă urbană și oameni… Festivalul Luminii înseamnă o modalitate de a opri timpul în loc, în ciuda agitației urbane și de a face persoanele care participă la festival să contribuie, cu mic, cu mare, la valorificarea timpului, a lucrurilor mărunte sau măcar la o variantă extrem de originală de artă și relaxare.

Așa că sunteti invitati să luați parte la FESTIVALUL LUMINII 2016, ediția a 6-a, care va avea loc pentru III-a oară în Parcul Copou ca să vă convingeți că cele spuse mai sus sunt adevarate și să redescoperiți alături de noi, cercetașii ieșeni, bucuria lucrurilor mărunte.

INFO

Festivalul luminii

www.facebook.com/festivalul.luminii

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: