Festivalul Luminii 2015. PROGRAM

festivalul luminii

Pe data de 12 septembrie 2015, în intervalul orar 17.00 – 21.00, în Parcul Copou va avea loc Festivalul Luminii, Ediția a V-a, organizat de către Organizaţia Naţională „Cercetașii României”. Cu o tradiție la nivel național, Festivalul Luminii își propune să ofere participanților un moment de deconectare de la stresul cotidian, de la crizele de timp și aglomerația activităților din fiecare zi.

Evenimentul va înlătura rutina și monotonia ce au contribuit la deformarea capacității noastre de a ne relaxa, de a aprecia simplitatea și frumusețea lucrurilor simple ce ne înconjoară.

Programul de anul acesta va fi alcătuit din zece ateliere ateliere desfășurate simultan: Atelier de Jocuri Cercetășești, Atelier de Noduri, Atelier de Face Painting, Atelier de desen pe pânză, Atelier de confecționat cutiuțe din hârtie reciclată pentru lumânărele-gulguțe, Atelier „Poza mea de Cercetaș”, Biblioteca Vie, Atelier de slackline, Atelier de „Provo-cartea”, un Atelier de „Povești la ușa cortului” și o sesiune de manifestării artistice – Cercetașii au talent, Seara Cercetășeasca sau Seara Folk și alte surprize pe care publicul le va afla atunci.

Cadrul magic, de relaxare și meditație va fi animat prin aprinderea a 5.000 de lumânări, în gulguțele tradiționale realizate din hârtie reciclată. În Iași, Festivalul Luminii este organizat de cele 6 centre locale: Centrul Local „Sfântul Anton”, Centrul Local „Sfântul Dumitru”, Centrul Local „Sfântul Francisc, Centrul Local „George Călinescu”, Centrul Local „C-tin Th. Sapatino”, Grupul de Iniţiativă „Aproape de Oameni” Iaşi.

Acest eveniment antrenează tinerii din centrele locale organizatoare să se implice în promovarea cercetășiei pe plan local pentru o oferi cetățenilor o imagine de ansamblu asupra cercetășiei.

Adevărata fericire nu e rezultatul bogăției, nu e rezultatul succesului în carieră și nici măcar al satisfacerii tuturor plăcerilor. Fericirea e atunci când sunteți mulțumiți cu ceea ce aveți și vă bucurați din plin de asta. Priviți partea bună a lucrurilor, în locul celei mai puțin bune.

Dar adevărata cale de a fi fericiți este prin a-i face pe ceilalți fericiți. Încercați să lăsați lumea un pic mai bună decât era atunci când ați găsit-o!” – mesajul lui Robert Baden Powell – fondatorul mișcării scout – către cercetași

Lumini

PROGRAM

 • 17.00: Deschiderea oficială a Festivalului Luminii 2015
 • 17.15-18.45: Ateliere
  Atelier de Jocuri Cercetășești;Atelier de Noduri; Atelier de Face Painting; Atelier de desenat pe pânză; Atelier de Gulguțe; Atelier „Poza mea de Cercetaș”; Biblioteca Vie- de aici poți afla poveștile cercetașilor spuse chiar de aceștia; Atelier de Slackline; Atelier „Provo-Cartea”; Atelier „Povești la Ușa Cortului; Vrei să spui cuiva drag despre Festivalul Luminii? Trimite-i o vedere.
  Aceste ateliere se vor desfășura concomitent iar copii și toți participanții vor putea alege la care ateliere să participe.
 • 19.00-20.00: Cercetașii au talent
  Va fi un moment de manifestare artistică în care cercetașii vor dansa, vor cânta și vor susține demonstrații de arte marțiale, teatru și alte surprize pregătite de aceștia pentru participanți.
 • 20.00-20.15: Aprinderea celor 5000 de lumânări
  Acest moment va fi unul solemn, având doar muzică de fundal care să introducă oamenii în atmosfera de redescoperire a simplității. Lumânările simbolizează visele și speranțele tuturor oamenilor din lume.
 • 20.15-21.00: Seară Cercetășească
  Cercetașii vor cânta la chitară și voce muzică folk, pentru a reda o seară clasic cercetășească.
 • 21.00-22.00: Spectacol Mini Concert
  Câțiva dintre cercetașii noștri mai talentați au propria lor trupă de muzică, iar acestea vor susține un mic concert cu piese cover care vor fi în ton cu tema festivalului „Redescoperă frumusețea lucrurilor mărunte”.
 • 22.00: Încheierea oficială a Festivalului Luminii 2015

Organizația Națională Cercetașii României este o organizație non-profit, care contribuie la educarea non-formală a copiilor și tinerilor, pentru a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate.

INFO

Festivalul Luminii

Web: www.festivalul-luminii.ro

FB: www.facebook.com/festivalul.luminii

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: