Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tînãr Iaşi (FITPTI) a fost reatestat ca Festival European

Comisia internaţionalã de experţi desemnatã de European Festival Association/Asociaţia Europeanã a Festivalurilor, cu sediul la Bruxelles, pentru a evalua, în cadrul celei de-a doua ediţii, manifestãri din întreaga Europã care au aplicat pentru prestigiosul label, şi-a fãcut publice rezultatele.

Competiţia “Europe for Festivals, Festivals for Europe” este o iniţiativã a EFA/AEF, cofinanţatã de Comisia Europeanã. Preşedintele ei este distinsul Jonathan Mills, director al cunoscutului Festivalul Internaţional de Teatru de la Edinburgh.

În comunicatul sãu oficial, acesta apreciazã cooperarea internaţionalã ca “o realitate şi o necesitate
pentru artã, artişti şi public, în egalã mãsurã. Mã bucur sã-i nominalizez, împreunã cu colegii din juriu pe cei care obţin labelul EFFE 2017-2018, onorînd în acest fel festivalurile pentru contribuţia lor importantã în întreaga Europã. A fi în EFFE înseamnã sã fii parte a unei comunitãţi puternice de organizatori de festivaluri.

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tînãr Iaşi (FITPTI), eveniment care a beneficiat de acest valoros atestat şi în anii precedenţi (2015-2016), încã de la prima competiţie de acest fel, a fost reatestat ca o manifestare ce întruneşte toate condiţiile din grila valoricã a asociaţiei. FITPTI continuã sã fie membru al comunitãţii EFFE, alãturi de alte manifestãri culturale care “au un nivel artistic ridicat şi un impact semnificativ la nivel local, naţional şi internaţional”, cum este specificat în comunicatul remis de reprezentanţii asociaţiei.

FITPTI a primit urmãtorul feedback de la juriul internaţional: “FITPTI serveşte cu fermitate comunitatea, fiind unicul eveniment de acest fel din regiune, cu un concept atît de inovativ. Festivalul este curatoriat cu exigenţã în fiecare an în jurul unei teme, are puternice legãturi internaţionale şi un focus special pe dimensiunea europeanã”.

FITPTI va ajunge, în 2017, la ediţia cu numãrul zece, iar menţinerea lui în linia de top a evenimentelor continentale este o confirmare a prestigiului de care se bucurã. Manifestarea organizatã de Teatrul Luceafarul din Iaşi a fost catalogatã de cei nouã evaluatori internationali ca “festival remarcabil”, aşa cum se apare şi în logo.

FITPTI 2017 va avea loc între 5 şi 12 octombrie şi îşi va continua istoria cu o nouã ediţie care va onora principiile europene, va stabili noi legãturi cu creatori din cele mai diverse colţuri ale lumii, oferind publicului sãu tînãr indiferent de vîrstã, noi motive sã fie curios şi optimist.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi
Fondat: 1949, Finanţator: Consiliul Judeţean Iaşi

Adresa: str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web: www.luceafarul-theatre.ro‎

FB: www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: