Festivalul International de Folclor ”Catalina” 2016

festival catalin 2016

Publicul ieşean este invitat, începând de miercuri, 24 august 2016, în parcul Palas, unde va avea ocazia să admire momentele artistice deosebite pregătite de zeci de ansambluri din ţară şi străinătate.

Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internaţional de Folclor pentru copii şi tineret „Cătălina” va aduce, pentru al cincilea an consecutiv în Palas, spectacolul desăvârșit al porturilor și tradițiilor folclorice. Evenimentul concurs este organizat de Palatul Copiilor și Inspectoratul Școlar Județean Iași, prezentând publicului moștenirea culturală autohtonă și a altor țări. La spectacolul tradițiilor vor participa ansambluri din țări precum Germania, Slovacia, Serbia, Bulgaria, Ucraina, Grecia şi Republica Moldova. Din România, participă 14 ansambluri reprezentative pentru regiunile folclorice: Argeş, Bihor, Botoşani, Maramureş, Neamţ, Olt, Suceava, Timişoara, Tulcea, Vaslui şi Iaşi.

PROGRAM

Miercuri, 24 august 2016

  • 16:00 – Parada portului popular;
  • 17:30 – Deschidere oficiala a festivalului;
  • 18:00 – Festival-Concurs;
  • 21:00 – Recital.

Joi, 25 august 2016

  • 18:00 – Festival – Concurs;
  • 21:00 Recital.

Vineri, 26 august 2016

  • 17:00 – Festivitatea de premiere;
  • 18:30 Spectacol de gala;
  • 19:30 Spectacol IN MEMORIAM prof. Catalin Pop.

Ca în fiecare an, festivalul va fi deschis cu parada portului popular, miercuri, 24 august, de la ora 16.00, cei prezenți putând admira costumele tradiționale ale țărilor participante, pe traseul Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt – Palatul Culturii – ansamblul Palas. Miercuri este şi prima zi de concurs. Pe scena din parcul Palas, de la ora 17.30, vor fi prezentate cele dintâi momente artistice. Joi, festivalul începe de la ora 16.00, iar de la ora 21.00, publicul va fi încântat cu un spectacol susținut de Maria Murgoci și Ansamblul Folcloric Profesionist „Țara Vrancei” din Focșani. Vineri, de la ora 18.00, se va desfășura festivitatea de premiere și spectacolul de gală. Programul se va încheia cu un moment artistic oferit de Orchestra de muzică populară „Hora” și Ansamblul de dansuri populare „Rapsodia”, de la ora 20.15.

Ca și la edițiile precedente, programul muzical va fi dublat cu o secțiune de „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, care reunește artiști populari din 20 de județe ale țării.

INFO

www.facebook.com/fest.int.catalina

PE ACEEASI TEMA:

MusicForKids International Festival 2017

Festivalul International de Folclor pentru Copii si Tineret ”Catalina” 2017

Ziua Nationala a Statelor Unite ale Americii sarbatorita la Palas

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Expoziția „SFR Infinit” – în deschiderea Les Films de Cannes à Iași

Scrie un comentariu: