Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru și Film ClassFest, ediția a IX-a

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, organizează în perioada 7-12 mai 2019, ediția a IX-a a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru și Film Class Fest. Manifestările evenimentului se vor desfășura în incinta Teatrului Geneza Art și a Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.

Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru și Film ClassFest este o manifestare cultural-artistică în care se promovează creațiile teatrale și cinematografice realizate de studenții actori, regizori, coregrafi și scenografi de la instituțiile de învățământ artistic din mai multe țări europene, în special al celor din spațiul românesc.

Această ediție a ClassFest – ului este orientată spre promovarea artei cinematografice, astfel în programul festivalului vor fi incluse filme de diferite genuri, realizate de studenți.

În program vor fi incluse activități precum realizarea atelierelor de creație, inaugurarea unei expoziții de fotografie, vor avea loc discuţii asupra filmelor vizionate, ceea ce va asigura un inedit schimb de experienţă pentru toți participanții la festival.

În acest scop, la acestă ediție, vor participa tineri cineaști din România, Republica Moldova, Germania, Austria, Polonia, Georgia, Franţa, Ucraina, Federația Rusă, Republica Belarus, precum și Kazahstan, Uzbekistan, Azerbaijan, Armenia.

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău a fost partenerul fidel al edițiilor anterioare ale Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru și Film ClassFest, iar la ediția din 2019 asigură acoperirea cheltuielilor de participare (cazare, transport) a 3 invitaţi – studenţi și profesori de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale”, Bucureşti, România.

INFO

ICR Chisinau

www.icr.ro/chisinau

https://www.facebook.com/ICR-Chisinau

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: