Festivalul Internațional al Educației Iași, recunoscut la nivel european

Festivalul Internațional al Educației Iași a fost desemnat unul dintre festivalurile remarcabile ale Europei. Titlul de „festival remarcabil” pentru anul 2017 – 2018 a fost acordat de Asociația Europeană a Festivalurilor care premiază în fiecare an cele mai prestidigioase festivaluri din toate țările Europei.

„EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe” este emblema pe care Asociația Europeană a Festivalurilor o acordă festivalurilor dedicate artelor și susținerii acestora, legăturii cu comunitatea locală și cea internațională.

Titlul acordat Festivalului Internațional al Educației din Iași a fost stabilit de un juriu internațional, condus de Sir Jonathan Mills. „În timpul deliberării, juriul a fost impresionat de imensa calitate, diversitate și deschidere către comunitate pentru atragerea unui public din toate categoriile sociale. Au fost remarcate, de asemenea, alegerile artistice făcute de organizatorii festivalului pentru atragerea atât a artiștilor debutanți cât și a celor consacrați”, au subliniat membrii juriului Asociației Europene a Festivalurilor.

Primirea titlului de „festival remarcabil” de către FIE Iași a fost anunțată oficial Primăriei Municipiului Iași, organizatorul FIE Iași. Alte manifestări culturale din 39 de țări au mai primit aceeași calificare onorabilă din partea Asociației Internaționale a Festivalurilor.

INFO

fieiasi.eu

www.facebook.com/festivaliasi

PE ACEEASI TEMA:

FIE 2017 / Traseul memoriei – Descopera istoria Iasului, pe bicicleta!

FIE 2017 / Festivalul de folclor “Cânt și joc de pretutindeni” la Ateneul din Iasi

Festivalul international ”Poezia la Iasi” 2017

FIE 2017 / Centenarul Jurământului față de Țară al Voluntarilor Transilvăneni și Bucovineni (1917 – 2017)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Eunika – un spectacol in aer liber pentru toate varstele

Ziua Europeană a Limbilor la Casa Uniunii Europene de la Viena

Copiii olandezi descoperă limba română printre alte sonorităţi multilingve

Noaptea Albă a Galeriilor Iasi, 2017

Scrie un comentariu: