Festivalul Internațional al Educației Iași, recunoscut la nivel european

Festivalul Internațional al Educației Iași a fost desemnat unul dintre festivalurile remarcabile ale Europei. Titlul de „festival remarcabil” pentru anul 2017 – 2018 a fost acordat de Asociația Europeană a Festivalurilor care premiază în fiecare an cele mai prestidigioase festivaluri din toate țările Europei.

„EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe” este emblema pe care Asociația Europeană a Festivalurilor o acordă festivalurilor dedicate artelor și susținerii acestora, legăturii cu comunitatea locală și cea internațională.

Titlul acordat Festivalului Internațional al Educației din Iași a fost stabilit de un juriu internațional, condus de Sir Jonathan Mills. „În timpul deliberării, juriul a fost impresionat de imensa calitate, diversitate și deschidere către comunitate pentru atragerea unui public din toate categoriile sociale. Au fost remarcate, de asemenea, alegerile artistice făcute de organizatorii festivalului pentru atragerea atât a artiștilor debutanți cât și a celor consacrați”, au subliniat membrii juriului Asociației Europene a Festivalurilor.

Primirea titlului de „festival remarcabil” de către FIE Iași a fost anunțată oficial Primăriei Municipiului Iași, organizatorul FIE Iași. Alte manifestări culturale din 39 de țări au mai primit aceeași calificare onorabilă din partea Asociației Internaționale a Festivalurilor.

INFO

fieiasi.eu

www.facebook.com/festivaliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: