Festivalul “Hai la teatru!” – editia a VIII-a, 19-20 martie


Pentru a VIII-a oară, Teatrul “Luceafărul” Iasi organizează Festivalul “Hai la teatru!” – festival concurs al trupelor din scolile si liceele judetului si orasului Iasi, de această dată în perioada 19-20 martie 2014.

Perioada este una specială în calendarul UNESCO, 20 martie fiind Ziua Mondială a Marionetei, iar 21 martie, Ziua Mondială a Teatrului de Animatie, ocazie cu care, la invitatia UNIMA si ASSITEJ,  o personalitate marcantă a domeniului adresează un mesaj public comunitătii mondiale. De această dată, onoarea i-a revenit maestrului argentinian Eduardo di Mauro.

Out of the box, Colegiul National Iasi

Out of the box, Colegiul National Iasi

Teatrul “Luceafărul” celebrează cele două importante evenimente mondiale prin această manifestare specială, Festivalul “Hai la teatru!”, atrăgînd artisti în devenire din orasul Iasi, dar si din alte localităti urbane ori rurale ale judetului. 53 de trupe de teatru scolar (33 din oras, 20 din judet) vor evolua pe cele două scene ale Teatrului. 611 elevi care iubesc teatrul, 76 de coordonatori care si-au găsit timp să-i pregătească pentru a evolua în lumina reflectoarelor vor oferi peste 1600 de minute de teatru, adică aproximativ 27 de ore de spectacol. Toti cei care doresc să urmărească spectacolele pot achizitiona bilete de la casieria teatrului la pretul 2,5 lei.

Unele trupe participă la Festival încă de la prima lui editie (Antract Popricani, Fenomenalii Pascani etc.), altele sînt la debut (Antistress Răducăneni, Aschiută Cioca Boca-Scheia, Flori de dumbravă Dumbrăvita-Rediu Ruginoasa etc.), această diversitate atestînd atractivitatea teatrului scolar si potentialul său formativ extraordinar. Teatrul scolar este o manieră folositoare de a utiliza timpul liber al elevilor, de a-i forma ca buni spectatori, de a-i ajuta să se cunoască mai bine, să socializeze, să-si depăsească complexele, să găsească răspunsuri la întrebări specifice vîrstei.

Aschiuta, Scoala primara Cioca Boca, comuna Scheia

Aschiuta, Scoala primara Cioca Boca, comuna Scheia

“Hai la teatru!” va avea trei sectiuni: clasele I – IV, V – VIII si IX – XII, iar premiile vor fi acordate pentru fiecare categorie de vîrstă. În concurs s-au înscris si trupe de teatru care vor juca în engleză, franceză, spaniolă si italiană. Toti participantii vor primi jucării, cărti, rechizite, gratie suportului acordat de Clubul Rotary Iasi 2000.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc miercuri, 19 martie, ora 13. Festivitatea de premiere  este programată vineri, 21 martie, ora 12, sala mică.

Festivalul “Hai la teatru!” este una dintre primele manifestări de gen din tară, care si-a dovedit impactul prin numărul mare de prezente în program si prin calitatea spectacolelor selectate.

INFO

Teatrul Luceafarul, Str. Grigore Ureche 5.

www.luceafarul-theatre.ro/
www.facebook.com/pages/Teatrul-pentru-copii-si-tineret-Luceafarul-Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: