Festivalul Girafelor: craft beer, street food, live music. PROGRAM

În perioada 7 – 9 septembrie, în parcările cu barieră de la Ciric, va avea loc Festivalul Girafelor, primul eveniment de bere artizanală organizat la Iași. De ce girafe? Pentru că berea ”craft”, aventurile gastronomice și muzica de calitate au un numitor comun: gâtul deosebit.

Berea artizanală produsă în România reprezintă componenta de bază a festivalului. Participanții vor avea de ales între cel puțin 30 de sortimente. Berea ”craft”, spre deosebire de cea industrială, este produsă exclusiv pe cale naturală, fără ajutorul adjuvanților chimici. De aceea, diferența dintre o astfel de bere și una industrială este ca cea dintre un fresh și un suc pe bază de prafuri chimice.

Festivalul va reuni și vendori de tip street food, gata să ofere participanților adevărate experiențe culinare. Pentru că este un gest infam să asociezi berea specială cu micii, aceștia vor lipsi cu desăvârșire. Cei care doresc să învețe să facă bere vor avea posibilitatea să participe la un atelier ”live”, dar și să deguste, în limita stocului disponibil, din licoarea magică a unor home breweri cu experiență.

La construirea programului muzical s-a pornit de la profilul consumatorului de craft beer: persoană activă, creativă și experimentalistă. De aceea, trupele au fost selectate în așa fel încât să acopere o largă plajă muzicală, de la DJ-ii nelipsiți de la petrecerile urbane, formații de blues, rock, jazz, funk și până la folclor din zona cultă. Ne vom întâlni la Festivalul Girafelor cu Trei Parale, Jean Gavril, Odyssey, Tangerine, The KryptoniteSparks, White Mahala, Alister Mars, UFe, Andrei Cerbu & The Crossroads, Dacika, Jurjak, Kosta.

Organizatorii s-au gândit și la bicicliști, aceștia având la dispoziție 60 de rastele stradale. Inclusiv șoferii sunt așteptați. Aceștia vor avea la dispoziție parcările alăturate și posibilitatea de a consuma bere nefiltrată fără alcool.

Inițiativa aparține unor prieteni pasionați de fenomenul ”craft beer”: Laurentiu Stratan, de la B2B Agency și Iulian Bănilă, de la Beer Zone.

PROGRAM

ACCES

Biletele vor costa 20 lei/zi sau 50 lei/eveniment (3 zile), achiziționate înaintea evenimentului, de pe www.iabilet.ro și 30 le/zi, cumpărate la intrarea în festival.

INFO

www.girafele.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , ,

Scrie un comentariu: