Festivalul Folcloric “Trandafir de la Moldova”

* sambata, 8 octombrie 2011, ora 11.00 * Casa de Cultura a Studentilor

PROGRAM:

* in intervalul orar 10:00 si 10:45 are loc “Parada cantecului si portului popular“, pe traseul Palatul Culturii – Bulevardul “Stefan cel Mare si Sfant“ – Piata Unirii – Strada Lapusneanu – Piata “Mihai Eminescu”.

* de la ora 11.00, are loc spectacolul, la Casa de Cultura a Studentilor, in Sala Gaudeamus.

Participa ansamblurile folclorice “Busuiocul“ – Bacau; “Baltagul“ – Monor, Bistrita – Nasaud; “Trei generatii“ – Flamanzi, Botosani; “Floricica de la munte“ – Piatra Neamt; “Arcanul“ – Fundu Moldovei, Suceava; “Doina Carpatilor“ – Casa de Cultura a Studentilor Iasi; “Rapsodia“ si orchestra “Hora“ – Palatul Copiilor Iasi, “Coragheasca“ – Deleni, Iasi; “Sarba cu naframa“ – Harlau, Iasi; “Stejarelul“ – Sticlaria, Scobinti, Iasi.

Lista este completata de orchestrele “Rapsozii Botosanilor“ – Botosani; “Rapsodia Vasluiului“ – Vaslui, “Doina Iasului“ – Iasi; Formatia de fluierasi Sticlaria – Scobinti, Iasi; Formatia de dansuri traditionale – Miroslovesti Iasi, Fanfara de la Chetris – Iasi. Din Republica Moldova sosesc ansamblul folcloric “Tarancuta“ si orchestra “Nistrenii“ din Slobozia Dusca, raionul Crauleni.

Festivalul Folcloric “Trandafir de la Moldova“ este inclus in cadrul Sarbatorilor Iasului, organizate in perioada 01 – 20 octombrie.

Organizatori: Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Iasi, Directia pentru Cultura si Patrimoniu National Iasi, Primaria Municipiului Iasi si Consiliul Judetean Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

2 comentarii la “Festivalul Folcloric “Trandafir de la Moldova””

 1. veronica says:

  Am fost la festival, a fost foarte frumos, mai ales cei din Rep. Moldova au fost cei mai tari, cei mai buni, si apoi a urmat cei de la Palatul copiilor, copii talentati si frumosi..bravo…

  1. catalin says:

   Buna seara, Veronica

   Ne bucuram ca ai ajuns la festival si ca ti-a placut. Intra zilnic pe IasiFun pentru a afla ce evenimente sint in oras.Si nu uita de sectiunea de Concursuri, unde poti cistiga bilete si invitatii la diverse evenimente.

Scrie un comentariu: