Festivalul folcloric internațional „Datini și obiceiuri de iarnă”

afis

În ziua de 17 decembrie 2016, Consiliul Județean Iași, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, va organiza cea de a XLIX-a ediție a Festivalului folcloric internațional „Datini și obiceiuri de iarnă”.

La eveniment vor participa 20 de alaiuri din județele Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, Iași, Maramureș, Suceava, Vaslui, precum și din Republica Moldova și regiunea Cernăuți – Ucraina, peste 500 de participanți.

În ziua de 17 decembrie 2016, ora 10.00, se va desfășura parada festivalului pe traseul: Palatul Culturii, blv. Ștefan cel Mare și Sfânt, Piața Unirii, blv. Independenței, Piața „Mihai Eminescu”.

Spectacolul va avea loc pe scena Casei de Cultură a Studenților din Iași, în ziua de 17 decembrie 2016, începând cu ora 11.00, unde vor evolua toate alaiurile invitate la festival.

Totodată, în ziua de 16 decembrie, orele 19.00 și în ziua de 17 decembrie, orele 16.30 se vor prezenta programe de colinde în Palas Mall.10ud; Alaiul de obiceiuri din Văculești – Botoșani; Colindătorii din Negreni – Cluj; Alaiul „Cerbul” din Costești – Iași; Alaiurile „Căiuții” și „Berbecii” din Fântânele – Iași; Alaiul „Cerbul” din Heleșteni – Iași; Alaiul de obiceiuri din Miroslovești – Iași; Alaiul „Cerbul” din Pârcovaci – Hârlău, Iași; Alaiul „Cerbul” din Sticlăria – Scobinți, Iași; Colindătorii din Sticlăria – Scobinți, Iași; Alaiul „Ursul” din Bădeni – Scobinți, Iași; Alaiul „Plugușorul cu felinar” din Tătăruși – Iași; Ansamblul de obiceiuri din Cicârlău și Cavnic – Maramureș; Alaiul de obiceiuri din Ostra – Suceava; Alaiul de obiceiuri „Cetina” din Vama – Suceava; Alaiul „Vălăretul” din Todirești – Vaslui; Colindătorii din Pelinia – raionul Drochia, Republica Moldova; Ansamblul „Ciobănaș de la miori” din Parcova – raionul Edineț, R. Moldova; Ansamblul de obiceiuri „Oberih” din Zastavna – Cernăuți, Ucraina; Grupul de colindători „Țărăncuța” din Marșinți – Cernăuți, UcrainA

INTRAREA ESTE LIBERĂ.

INFO

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi

www.traditii-iasi.ro

www.icc.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: