Festivalul folcloric internațional „Datini și obiceiuri de iarnă” 2018

În ziua de 15 decembrie 2018, Consiliul Județean Iași, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, va organiza Festivalul folcloric internațional „Datini și obiceiuri de iarnă”Iași a LI-a ediție.

La eveniment vor participa 19 alaiuri din județele Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, Iași, Maramureș, Suceava, Tulcea, din Republica Moldova și regiunea Cernăuți – Ucraina, peste 500 de participanți.

În ziua de 15 decembrie 2018, ora 10.00, se va desfășura Parada Festivalului pe traseul: Palatul Culturii, blv. Ștefan cel Mareși Sfânt, Piața Unirii, str. Lăpușneanu, Piața „Mihai Eminescu”. Spectacolul va avea loc pe scena Casei de Cultură a Studenților din Iași, în ziua de 15 decembrie 2018, începând cu ora 11.00, unde vor evolua toate alaiurile invitate la festival.

Participanți:Colindătorii din Monor –Bistrița-NăsăudAnsamblul „Datina străbună” din Broscăuți–Botoșani Colindătorii din Orman –Cluj Ansamblul „Datini strămoșești” din Ciohorăni -IașiAlaiul„Căiuții” de la Fântânele –IașiAlaiul „Cerbul” de la Oboroceni –Heleșteni,IașiAlaiul de obiceiuri din Miroslovești –IașiAlaiul de colindători din Mogoșești –IașiAlaiul „Cerbul” de la Pârcovaci –Hârlău IașiAlaiul „Ursul” de la Bădeni –Scobinți, IașiAlaiul „Cerbul” de la Sticlăria –Scobinți, IașiAlaiul„Plugușorul cu felinar” din Tătăruși –IașiColindătorii din Tăuții-Măgherăuș –MaramureșAlaiul de obiceiuri din Mălini–SuceavaGrupul de colindători din Ostrov –TulceaGrupul de colindători de la Cricova –Republica MoldovaAnsamblul de obiceiuri din Pelinia –Republica MoldovaAnsamblul de obiceiuri „Perla” din Cernăuți –UcrainaAlaiul „Căiuții” din Mihoreni –raionul Herța, Ucraina

INTRAREA SE FACE PE BAZĂ DE INVITAȚIE DE LA CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR IAȘI

INFO

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi

www.traditii-iasi.ro

www.icc.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: