Festivalul folcloric internațional „Datini și obiceiuri de iarnă” 2017

În ziua de 17 decembrie 2017, Consiliul Județean Iași, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași va organiza Festivalul folcloric internațional „Datini și obiceiuri de iarnă” Iași 50 – ediție jubiliară.

La eveniment vor participa 20 de alaiuri din județele Bistrița-Năsăud, Cluj, Iași, Maramureș, Suceava, Vaslui, Tulcea, din Republica Moldova și regiunea Cernăuți – Ucraina, peste 500 de participanți.

În ziua de 17 decembrie 2017, ora 9.30, se va desfășura Parada Festivalului pe traseul: Palatul Culturii, blv. Ștefan cel Mare și Sfânt, Piața Unirii, str. Lăpușneanu, Piața „Mihai Eminescu”. Spectacolul va avea loc pe scena Casei de Cultură a Studenților din Iași, în ziua de 17 decembrie 2017, începând cu ora 10.30, unde vor evolua toate alaiurile invitate la festival.

Participanți: Colindătorii din Monor – Bistrița-Năsăud, Colindătorii din Măguri-Răcătău – Cluj, Alaiul „Capra” de la Butea – Iași, Alaiul „Căiuții” de la Fântânele – Iași, Alaiul „Berbecii” de la Fântânele – Iași, Alaiul „Cerbul” de la Oboroceni – Heleșteni, Iași, Alaiul de obiceiuri din Miroslovești – Iași, Alaiul de colindători din Mogoșești – Iași, Alaiul „Cerbul” de la Pârcovaci – Hârlău, Iași, Alaiul „Ursul” de la Bădeni – Scobinți, Iași, Alaiul „Cerbul” de la Sticlăria – Scobinți, Iași, Alaiul „Plugușorul cu felinar” din Tătăruși – Iași, Alaiul de colindători din Strâmtura – Maramureș, Alaiul de obiceiuri din Vama – Suceava, Alaiul de obiceiuri din Volovăț – Suceava, Alaiul de colindători din Pogonești – Vaslui, Grupul de colindători din Jijila – Tulcea, Grupul de colindători de la Cricova – Republica Moldova, Alaiul „Căiuții” din Mihoreni – raionul Herța, Ucraina, Grupul de colindători „Țărăncuța” din Marșinți – raionul Noua Suliță, Ucraina

Intrarea la acest eveniment este liberă.

INFO

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi

www.traditii-iasi.ro

www.icc.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: