Festivalul folcloric ”Datini si obiceiuri de iarna” 2011

Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale va organiza o noua editie a Festivalului folcloric “Datini si obiceiuri de iarna“. Spectacolul va aduce in atentia publicului iesean datini si obiceiuri specifice sarbatorilor de iarna va avea loc pe 17 decembrie, la Casa de Cultura a Studentilor, de la ora 11.00

datini si obiceiuri de iarna

Foto: Alecsandra Raluca Dragoi/http://sandraraluca.blogspot.com

De la ora 10, pe traseul Palatul Culturii – Bulevardul Stefan cel Mare – Piata Unirii – Casa de Cultura a Studentilor se va desfasura traditionala parada a alaiurilor. De la ora 11 va incepe un spectacol-maraton de 5 ore la care vor participa colindatori si alaiuri de obiceiuri din judetele Iasi, Botosani, Suceava, Vaslui si Bistrita.

In festival vor evolua “Colindatorii” din Monor, Lunca-Pascani si Mogosesti, “Caiutii” de la Deleni, Sipote, Gura Badilitei si Fantanele, “Cerbul” de la Dadesti si Sticlaria, “Ursul” din Badeni si “Plugusorul” de la Tatarusi. De asemenea, pe scena vor urca alaiurile de obiceiuri din Flamanzi, Miroslovesti, Boroaia, Vama (Suceava), Todiresti (Vaslui) si “Rosiorii cu fete” de la Gura Badilitei.

Sursa foto: Alecsandra Raluca Dragoi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “Festivalul folcloric ”Datini si obiceiuri de iarna” 2011”

  1. alexa says:

    se transmite pe vreun canal tv in direct acest festival?

Scrie un comentariu: