Festivalul filmului rusesc Kino+, 22-28 octombrie

Iasi_Afis-Kino+

În perioada 22-28 octombrie  2012 Casa de Cultură a Municipiului Iasi „Mihail Ursachi” găzduieste Săptămâna Kino+ a premierelor cinematografice rusesti pe marele ecran din Iaşi. În fiecare seară, începând cu orele 20.00, marele public va putea urmări gratuit creatii de exceptie ale tinerei generatii de regizori rusi traduse şi subtitrate de studentii Universitătii din Bucuresti. Proiecţiile vor avea loc concomitent la Iaşi, Suceava şi Bacău.

Evenimentul se înscrie în cea de a doua editie a Festivalului de film rusesc KINO+, proiect initiat de Universitatea din Bucuresti (Departamentul de Filologie Rusă si Slavă, Departamentul Servicii pentru Studenti) în parteneriat cu  Comunitatea Rusilor Lipoveni din România si cu Reteaua de cultură.

După ce a trecut prin Bucureşti, Brăila, Tulcea, Botoşani, Slatina, Constanţa, Slobozia, Galaţi, Braşov, Oradea, Buzău, Craiova, Piatra-Neamţ, Tîrgu-Mureş, Cluj-Napoca şi Timişoara, Caravana Kino+ se apropie de final. După Iaşi, Suceava şi Bacău, filmele din cadrul festivalului vor mai fi proiectate la Teatrul de Artă din Deva în perioada 24-30 noiembrie, iar apoi organizatorii îşi vor lua rămas bun de la marele public până la ediţia următoare.

PROGRAM

Luni, 22 octombrie

  • LAVATORY LOVESTORY (2006) – film de animaţie de scurt-metraj, regia Konstantin Bronzit

Marti, 23 octombrie

Miercuri,24 octombrie

Joi, 25 octombrie

Vineri, 26 octombrie

Sâmbătă, 27 octombrie

  • GHEORG (2008), regizor Peeter Simm

Duminică, 28 octombrie

Proiecţia filmului de animaţie de scurt-metraj Lavatory lovestory în regia lui Konstantin Bronzit (nominalizat în 2009 la Oscar pentru cel mai bun film străin) şi a dramei în regia lui Aleksei Ucitel’ si a Irinei Gorlova Ultimul canton (2010) (nominalizat la Globul de aur pentru Cel mai bun film într-o limbă străină) va da startul unui regal al filmelor ruseşti de ultimă generaţie în premieră pe marele ecran din Iaşi. Subtitrarea în limba română a filmului Ultimul canton s-a clasat pe locul I în cadrul Concursului studentesc de subtitrări Kino+ 2012.

Festivalul national de film rusesc Kino+ vine să acopere golul creat în urma absentei din sălile românesti a uneia dintre cele mai apreciate cinematografii din lume. Spectatorii sunt invitati să evadeze din cotidian în compania unor eroi animati de cele mai profunde sentimente umane. Această manifestare de natură educativ-culturală este cel mare mare eveniment din România de o asemenea factură de după 1989 ce include si un program extracurricular dedicat studenţilor de la Universitatea din Bucureşti.

Organizatori: Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, Universitatea din Bucureşti (Departamentul de Filologie Rusă şi Slavă al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, Departamentul Servicii pentru Studenţi) si Reţeaua de cultură

Coorganizatori: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”, Primăria Municipiului Iaşi

Cu sprijinul: Ambasada Federatiei Ruse în România, Agenţia Federală „Rossotrudnicestvo”,

Asociatia Profesorilor de Limbă si Literatură Rusă din România si Departamentul pentru Relatii Interetnice – Guvernul României

Studiouri partenere: Lenfilm, Centrul Naţional de Film, Rock films, Pervîi Kanal ORT

Parteneri media: Radio România Iaşi, RFI România, Ziarul de Iaşi, Evenimentul Regional al Moldovei, Flacăra Iaşiului, Iaşi Fun, CinemaRx, Cinemagia, Autentic Promotion, Ghimpele.ro, Metropotam.ro.

INFO

Casa de Cultura “Mihai Ursachi” a municipiului IASI

Adresa: Bd. “Carol I”, Parcul “Copou”

Tel.: 0232.267547

www.kino-plus.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

OM LA LUNĂ | LANSAREA NOULUI ALBUM

Luna Amară și Crossbone la Miss URF | RocknRolla

Miss URF – DEBUT ROCK

Festivalul de fanfare | Parcul Copou

Scrie un comentariu: