Festivalul Dilema Veche, trei zile de artă și cultură la Alba Iulia

Dilema-veche-ziua-1-001-102

Cea de-a patra ediție a festivalului Dilema Veche, singurul festival internațional organizat de o revistă în România, își va deschide porțile pentru iubitorii de artă și cultură între 21 și 23 august 2015, la Alba Iulia. Tema principală a festivalului, “Noi suntem ceilalți”, va fi dezbatută într-o discuție condusă de către Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu și Horia Roman Patapievici. Evenimentul se va încheia cu un concert susținut de cântărețul de origine italiană Angelo Branduardi.

Timp de trei zile, cetatea Alba Carolina va găzdui scriitori, artiști și muzicieni care împărtășesc valorile culturale și spiritul revistei Dilema Veche, în cadrul unui festival ce va reuni dezbateri și expoziții, literatură și film documentar, muzică și dans, cărți și jocuri și ateliere pentru cei mici.

Festivalul va fi deschis de către cei trei invitați speciali, Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu și Horia Roman Patapievici, cu o discuție bazată pe rolul culturii în înțelegerea lumii din ziua de astăzi. De asemenea, nu vor lipsi din program nici concertele și poveștile: Nicu Alifantis alături de Ansamblul Jidvei, Emy Drăgoi, unul dintre cei mai apreciați muzicieni români din Franța, Irina Popa & The Sinners îi vor încânta pe participanți cu acorduri de tango, jazz sau muzică clasică, iar Adriana Bittel sau Cristian Teodorescu vor fi printre responsabilii cu lecturile la cafenea.

În plus, dezbaterile pe teme precum dialogul cultural sau identitatea europeană și un stand-up european de jurnalism îi va avea ca moderatori pe Angela Filote, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ionuț Vulpescu, ministrul Culturii, și pe actorul Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, alături de mulți alți jurnaliști și oameni de cultură români și europeni.

Concertul de închidere al evenimentului îl va aduce în atenția publicului pe cântărețul de origine italiană, Angelo Branduardi. Muzica sa este o combinație între cântecele vechi și tonalitățile renascentiste, baroce, ce se încadrează perfect în atmosfera Cetății Alba Carolina.

Dorința noastră este de a așeza acest festival cât mai sus în calendarul evenimentelor culturale din România și, cu fiecare an ce trece și cu fiecare nouă ediție, Alba Iulia să fie asociată și mai mult cu evenimentele culturale” a declarat Mircea Hava, primarul Municipiului Alba Iulia.

PROGRAM

program festival Dilema veche 2015

Festivalul Dilema Veche a fost selectat în acest an ca fiind unul dintre cele mai bune evenimente din Europa de catre Europe for Festivals, Festivals for Europe, o platformă internațională care conectează festivalurile ce pun accentul pe artele, comunitățile lor și valorile europene. Printre invitații edițiilor precedente s-au numărat Mircea Cărtarescu, Vintilă Mihăilescu, Mircea Dinescu, Cristi Puiu sau Mircea Baniciu.

INFO

festival.dilemaveche.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: