Festivalul Dilema Veche 2013 de la Alba Iulia

Festivalul Dilema Veche 2013 de la Alba Iulia/ afisA doua ediție a Festivalului Dilema veche are loc în perioada 30 august – 1 septembrie 2013, în spațiul Cetății Alba Carolina din „Cealaltă capitală” – Alba Iulia.

În trei zile de cultură, dezbateri, poezie, literatură, film, teatru, muzică, dans, meşteşuguri şi expoziţii desfăşurate între zidurile Cetăţii, festivalul oferă locuitorilor din Transilvania, dar şi „dilematicilor” de pretutindeni, prilejul unei weekend cultural într-un spațiu inedit, la care accesul este liber.

Mircea Vasilescu, redactor-şef Dilema veche şi directorul Festivalului: „Spre deosebire de festivalurile «de gen», noi oferim o experienţă culturală unică. Aducem la un loc mai multe domenii ale culturii şi artelor, concentrate pe parcursul unui sfîrşit de săptămînă. Poţi oricînd să vezi un film, un spectacol sau să asişti la un concert. Dar numai la Festivalul Dilema veche poţi interacţiona, timp de trei zile, cu scriitorii, artiştii şi muzicienii invitaţi, în spaţiul unic al Cetăţii Alba Carolina, alături de comunitatea locală”.

Construită la începutul secolului al XVIII-lea, cetatea este cea mai mare din România și a trecut în ultimii ani printr-un intens proces de restaurare și reintroducere în patrimoniul cultural.

Invitatul de onoare al acestei ediții este domnul Andrei Pleşu, care va deschide festivalul prin conferința „Despre bătrîneţe: întrebări, nelinişti, bucurii”: „Mai toate țările lumii au mai multe capitale, în afara aceleia consacrate administrativ. Capitale istorice, culturale, academice, turistice etc. În România, capitala mea preferată este Alba Iulia. Am fost acolo, la 1 decembrie 1990, cînd s-a sărbătorit noua Zi Națională a țării. Și mă bucur să mă întorc în acest oraș, nu din solemne rațiuni istorice, ci doar pentru a omagia farmecul impozant, dar discret al unei foarte ospitaliere cetăți autohtone. Mă întorc la Alba, așa cum mă întorc, mereu, la Dilema. Ca la un permanent reînceput, ca la o veche și tinerească promisiune.”

De asemenea, vor avea loc concerte rock, indie și jazz, cu Les Elephants Bizzares, Kumm, Norzeatic, Maria Răducanu & contrabasistul Chris Dahlgren şi Jazzybirds. Festivalul se va încheia cu Fanfara Ciocârlia, care împlinește 16 ani de când duce muzica românească în toate colţurile lumii.

Mai multe informații pe dilemaveche.ro

ÎN DIRECT: Festivalul Dilema veche pe YouTube

Dacă vreți să participați la Festivalul Dilema veche din Cetatea Alba Carolina din perioada 30 august – 1 septembrie 2013, dar nu ați reușit să găsiți cazare sau nu puteți ajunge pînă la Alba Iulia puteți vedea transmisiuni în direct și interviuri pe canalul de YouTube al Dilemei vechi.

Videoclipurile și transmisiunile realizate pe parcursul Festivalului le puteți găsi și în galeria video a aplicațiilor pentru Android și iOS.

Ce se transmite în direct:

APLICAȚIA FESTIVALULUI

Aplicaţia care va conţine programul Festivalului, materiale video şi informaţii utile despre Alba Iulia a fost realizată de Andrei Vasilescu, cu sprijinul Artech. Aplicația este deja disponibilă pentru Android și pentru iOS.

INFO

dilemaveche.ro

www.facebook.com/dilemaveche

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: