Festivalul de Teatru Tanar ”Ideo Ideis”

În perioada 18-26 august 2014, Festivalul National de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria te invită acasă, în locul întâlnirilor fericite. Cea de-a IX-a editie a Festivalului National de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria continuă într-un ritm sustinut procesul de educatie alternativă prin artă, început în 2006. În plus, începând de anul acesta, în structura festivalului, celor nouă trupe de liceeni din toată tara li se alătură o a zecea trupă locală, iar sectiunea „Competitie” devine „Spectacole de Teatru Tânăr”.

În fiecare an când începem pregătirile pentru editia curentă, ne gândim cum putem să evoluăm, și-atunci e timpul să evaluăm. Așa am realizat că la Ideo Ideis e ca-n familie, fiecare învată de la ceilalti și îi învată pe ceilalti la rândul său, și-atunci a devenit clar că la Ideo Ideis nu există competitie. De fapt, nu este vorba de o schimbare în structura festivalului, ci despre o formalizare a unui proces care se întampla deja natural, la nivel informal. Cele 10 trupe de liceeni nu concurează într-o competitie în fata unui juriu, ci joacă pe o scenă în fata unor mentori.”, a declarat Andreea Bortun, co-președinte Ideo Ideis.

Campania de comunicare „Tu când mai ajungi pe-acasă?”, realizată de echipa festivalului, pune accent pe asemănările dintre relatiile care se leagă între membrii unei familii și cele dintre participantii la festival.

Tot timpul, atât noi cât și cei care participă la festival, vorbim despre întâlniri fericite, despre magia și energia de la Ideo Ideis. Suntem ca o familie care se mărește an de an și în care fiecare membru învată constant ceva nou, e ajutat să crească, să-și descopere și să-și pună în valoare calitătile, dar uneori familia te mai și enervează. De exemplu, imediat ce ai părăsit casa părintească, fiecare conversatie se încheie cu “tu când mai ajungi pe-acasă?”, și de-aici a pornit campania de anul ăsta. De 9 ani suntem o familie, iar anul ăsta suntem familia cicălitoare care te cheamă acasă, la Alexandria între 18 și 26 august.”  spune Alexandru Ion, co-președinte Ideo Ideis.

Marcel Iureș, președintele de onoare al Ideo Ideis, va urca și anul acesta pe scena Casei de Cultură din Alexandria împreună cu George Mihăită, cu spectacolul ‘PĂI…DESPRE CE VORBIM NOI AICI, DOMNULE?’, de Cătălin Ştefănescu, după romanul “Moromeţii” al lui Marin Preda, în regia lui Alexandru Dabija.

La fel ca în fiecare an, Festivalul National de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria include opt secţiuni: Atelierele de Teatru Tânăr, Atelierele de Măiestrie, Spectacolele de Teatru Tânăr, Spectacolele de teatru profesionist, Cinemateca Târzie, Seara Povestitorilor, Masterclass-urile Ideo Ideis și evenimentele dedicate comunitătii din Alexandria (spectacolele de stradă, proiectii gratuite de film, ateliere de dezvoltare personală pentru copii și părinti și reprezentatiile din cadrul terasei Conciato, spatiul inaugurat anul trecut ca scenă de debut pentru studenti sau tineri absolventi ai facultătilor de teatru din România).

Programul complet al celei de-a IX-a editii a Festivalului National de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria este disponibil AICI.

Organizator: Asociatia Culturală TETA. Proiect cultural finantat de AFCN. Eveniment realizat în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului. Parteneri: Primăria Municipiului Alexandria, Dăescu Bortun Olteanu, FITS, TIFF, UNATC, Godot Café-Teatru, Muzeul Judeţean Teleorman, Societal, Conciato, Liceul Pedagogic Mircea Scarlat, Consiliul Judeţean Teleorman, Inspectoratul Școlar Judetean Teleorman, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Teleorman. Proiect finantat de OMV PETROM prin competitia de proiecte “Idei din Țara lui Andrei”. Sponsori: BRD, Bitdefender, CEZ VÂNZARE, WIROM, AVON, Illy, Proinvest, SC Brain SRL, Aurelian Săndulescu și clotier.ro. Parteneri media: RFI, INSTITUTE, THE MAGAZINE, liternet.ro, SUB25, 121.ro, yorick.ro, ziarulmetropolis.ro, Decât o Revistă, Ziarul Liber în Teleorman, Teleorman TV. INFO

Festivalul de Teatru Tanar ”Ideo Ideis”

www.ideoideis.ro

www.facebook.com/ideoideis

twitter.com/ideoideis

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: