Festivalul de teatru școlar “Hai la teatru!”, editia 2016

LES APOS-Colegiul M.Eminescu

Evenimente importante pentru lumea teatrală internațională se apropie: 20 martie – Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret; 21 martie – Ziua Internațională a Marionetei; 27 martie – Ziua Mondială a Teatrului. Pentru a le celebra cu atenția și anvergura pe care le merită, Teatrul “Luceafărul” a pregătit două manifestări la care va poftește.

Astfel, vineri, 18 martie, la intrarea în Parcul de Cultură Copou va fi instalată Expoziția de fotografii ”SPECTACOLE ÎN IMAGINI”, o invitație prin intermediul instantaneelor (foto Ozolin Dușa și Pintilii Bogdan Ștefan) la câteva dintre cele mai de succes producții ale trupei.

Cel mai amplu proiect al acestor zile este însă cea de-a X-a ediție a unei manifestări care a făcut frumoasă carieră, FESTIVALUL DE TEATRU ȘCOLAR “HAI LA TEATRU!” Peste 1000 de elevi concurenți și coordonatori, la care se adaugă susținătorii lor și public, vor fi prezenți începând de duminică, 20 martie, și până marți, 22 martie, pe cele două scene ale Teatrului “Luceafărul”.

70 de trupe selectate pentru cele trei secțiuni (clasele I-IV, V-VIII și IX-XII) vor susține un maraton teatral în română, franceză, germană, spaniolă, engleză, care în cifre înseamnă 2200 de minute de spectacol! Dacă am putea estima timpul acordat pregătirii acestor scenete și l-am adăuga, atunci am avea imaginea exactă a unui efort de echipă, cumulat, constant, pe care îl presupune pregătirea unui spectacol teatral.

Trupele din “Hai la teatru!” 2015 provin din Iași, Pașcani, Hîrlău, Tg Frumos, Lunca Pașcani, Valea Lupului, Belcești, Victoria, Mogoșești, Popricani, Ruginoasa, Cucuteni, Românești, Hodora, Deleni, Miroslava. Toți participanții vor primi cadouri constând în rechizite, jucării, cărți. Iar preminații, căci Festivalul e cu premii, vor afla rezultatele miercuri, 23 martie, ora 13:00.

Festivalul de teatru școlar “Hai la teatru!” 2016 începe duminică, de la ora 15,30, cu trupele Mooz și Les Apos de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” Iași. Deschiderea oficială este programată la ora 17:00, la sala mare.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Iași și al Inspectoratului Școlar Județean. Sponsor este Asociația Club Rotary Iași 2000.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Str. Grigore Ureche nr. 5, Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web: www.luceafarul-theatre.ro‎

FBwww.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: