Festivalul de Muzica si Film in aer liber “Multicolor”

Timp de 10 zile, Iasul va lua lectii de comunicare interculturala  prin intermediul >multicolor, Festival de Muzica si Film in aer liber. Festivalul organizat de Initiativa Erasmus Iasi (IEI) se va desfasura in perioada 10-19 iunie 2011 in Parcul Copou si pe Strada Lapusneanu.

Fiecare zi de eveniment va fi dedicata uneia dintre cele 10 tari, iar toate activitatile se vor desfasura in aer liber, tocmai pentru a facilita accesul unui numar cat mai mare de persoane. Astfel, in timpul zilei, muzica specifica respectivei tari va fi difuzata atat pe Strada Lapusneanu, cat si in Parcul Copou la Casa de Cultura “Mihai Ursachi”, iar seara, in parc, va fi proiectat un film apartinand acelei culturi, actiunea luand forma unui cinematograf in aer liber. De asemenea, pentru a completa universul fiecarei culturi, in Galeriile Anticariat „Dumitru I. Grumazescu” si in Libraria-cafenea Avant Garde din Iasi vor fi amenajate standuri speciale in care vor fi expuse carti ale autorilor din „tara zilei”.

Tarile participante la festival sunt: Spania, Portugalia, Ucraina,  Japonia, United Kingdon, Franta, Germania, Siria (cultura araba), Rusia, Romania.

Program Festival

Vineri, 10 iunie, ora 22:00 SPANIA – Camarón
Sambata, 11 iunie, ora 22:00 PORTUGALIA – Canção de Lisboa
Duminica, 12 iunie, ora 20:00 UCRAINA – Ой, не ходи Грицю + program muzical (Bukovenka, Alexandru Tarateanu, Ilie Caras si grupul de dansatori Veselka)
Luni, 13 iunie, ora 21:00 JAPONIA – Okuribito (Departures)
Marti, 14 iunie, ora 21:00 UNITED KINGDOM – The Best of British Animation Awards
Miercuri 15 iunie, ora 21:00 FRANTA – Les liens du sang
Joi 16 iunie, ora 21:00  GERMANIA – Alles auf zucker
Vineri 17 iunie, ora 21:00  ARABA – The border
Sambata 18 iunie, ora 20:00 RUSIA – Unchiul Vanea
Duminica 19 iunie, ora 21:00 ROMANIA – Nunta in Basarabia
ora 23:00  Soho Pub  – Petrecerea multicolora

In cadrul Festivalului Multicolor vom difuza muzica specifica fiecarei culturi participante in Parcul Copou si pe Strada Lapusneanu.

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: