Festivalul International de Foarte Scurt-Metraj/ TRÈS COURTS

Festivalul International de Foarte Scurt-Metraj/ TRÈS COURTS/ Afis IasiUnic in lume, Festivalul International de foarte scurt metraj Très Courts are darul omniprezentei: prezinta si pune in competitie in toate colturile planetei filme de maxim 3 minute, realizate de creatori confirmati sau de incepatori. Din 25 aprilie in 5 mai 2013, 100 de orase din 25 de tari, partenere ale Très Courts propun locuitorilor lor sa impartaseasca un moment de solidaritate mondiala in domeniul filmului. Romania participa cu 20 de orase, care vor gazdui festivalul in perioada 25 – 28 aprilie 2013.
 

  • A 15a EDITIE A FESTIVALULUI INTERNATIONAL DE FOARTE SCURT METRAJ TRÈS COURTS
  • A 7-a editie la Iasi
  • 25 -27 aprilie 2013
  • Proiectiile vor avea loc in aer liber, in Parcul Palas
  • De la ora 20.30
  • Intrarea libera

Pentru a profita de vremea buna a acestor zile, locatia in care filmele vor fi proiectate va fi schimbata: proiectiile vor avea loc in Parcul Palas din spatele Palatului Culturii, incepand cu ora 20.30.

Implicarea puternica a Romaniei in festival este reflectata si de selectia internationala si selectia Paroles de femmes a festivalului, care anul acesta au cate un film romanesc in competitie. Este vorba de doua scurt metraje care au fost prezentate anul trecut in selectia romaneasca si care au castigat Premiul Organizatiei internationale a Francofoniei si Premiul publicului din Romania: Ea nu se ridica de Vlad Bidiviu si Imaginary Border de Catalina Pintea si Corina Dragan.

INSCRIERI

Autor: Liliana GINJU

logo trescourts

Creatiile sunt asteptate prin posta, pe adresa Institutului Cultural Francez Iasi, insotite de formularul de inscriere, disponibil pe site-ul www.trescourt.ro, pana pe 28 februarie. Toate genurile sunt acceptate, de la fictiune si animatie la documentare, singura conditie impusa fiind ca durata sa nu depaseasca 3 minute.

Institutul Francez Iasi invita persoanele pasionate de film sa participe la Festivalul de Foarte Scurt-Metraj, un eveniment de anvergura, care se desfasoara simultan in 70 de orase de pe glob, din care 25 din Romania. Cineastii amatori sau profesionisti, studentii la film si arte vizuale au sansa de a se afirma prin participarea la manifestare.

Pana pe 28 februarie, locuitorii din zona Moldovei isi pot trimite creatiile prin posta, pe adresa Institutului, insotite de un formular de inscriere disponibil pe www.trescourt.ro Toate genurile sunt acceptate, de la fictiune si animatie la documentare, singura conditie impusa fiind ca durata sa nu depaseasca 3 minute. Inclusiv filmele realizate cu ajutorul telefonului mobil sunt acceptate.

In luna martie, un juriu format din specialisti ai audiovizualului si membri ai retelei culturale francofone va selecta 20 de filme romanesti care vor fi proiectate in toata tara in timpul festivalului. Productiile selectate se vor intrece pentru premiile juriului, care constau in trofee, smartphone-uri, un sejur de trei nopti la Cluj-Napoca in perioada Festivalului International de Film Transilvania. Organizatia Internationala a Francofoniei acorda un premiu special celui mai bun film romanesc care utilizeaza limba franceza si/sau care abordeaza una dintre temele:

  • drepturile omului, pace si democratie
  • diversitate lingvistica si culturala
  • dezvoltare solidara si durabila
  • educatie si formare

Premiul OIF are o valoare de 250 de euro si este insotit de o diploma. Festivalul de Foarte Scurt Metraj „Très Courts” se va desfasura in perioada 25 – 28 aprilie.

INFO

www.trescourt.ro

www.foartescurt.ro/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: