Festivalul de film de foarte scurt metraj la Iasi

Iasi_copie

Festivalul International Très Courts are loc in toata lumea in aceeasi perioada, intre 5 si 14 iunie 2015, pe 5 continente, in 30 de tari si in peste 100 de orase, dintre care 20 in Romania. In tara noastra el cuprinde peste 100 de filme de maximum 3 minute in 3 competitii (cea internationala, cea romaneasca si Paroles de femmes – filme feminine si feministe) plus o sectiune tematica : Très Courts Familial pentru copii.

20 de localitati din Romania impartasesc aceasta intalnire cinematografica anuala cu alte 85 de orase din lume : din sud-vestul Africii in Pacificul de Nord si pana in Orientul apropiat, din America Centrala pana in tarile Europei de Est. Impotriva unei globalizari si a unei uniformizari a culturilor, festivalul permite punerea in valoare a creatiei locale care surprinde societati si vieti diverse, din toate partile lumii.

Institutul Francez din Romania este coordonatorul festivalului in tara noastra, dar si in Slovacia si in Ungaria. Sunteti asteptati la Iasi, pe 12 iunie, in Galeria Fondane a Institutului francez, incepand cu ora 17:00, să descoperiţi un concentrat de inventivitate şi imaginaţie într-un format plin de energie !

INFO

Institutul Francez Iasi

Bd. Carol I nr. 26, Iasi

Tel.: 0232/ 267 637; 0769/ 056 203

E-mail: equipe.iasi@institutfrancais.ro

FB: www.facebook.com/InstitutFrançaisIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Live Music Experience | Arcu House of Beer

Wonders of Women | Little Texas

Dragobete Art. Ro 2021

Atelierul Artistului | Palas Iasi

Scrie un comentariu: