Festivalul-concurs studentesc de cantec francez

Universitatea “Mihail Kogalniceanu” din Iasi, in colaborare cu Centrul Cultural Francez si Centrul multimedia al Universitatii Tehnice “Gh. Asachi” organizeaza, a V-a editie a Festivalului-concurs studentesc de cantec francez

Initiata si coordonata de conf.univ.dr. Nina CUCIUC, directorul Festivalului-Concurs, manifestarea va avea loc in ziua de joi, 5 mai 2011, ora 14:00, la sediul Universitatii “Mihail Kogalniceanu” din Iasi, str. Balusescu nr.2 (Tatarasi).

La festival si-au anuntat prezenta studenti iubitori ai cantecului francez de la universitatile din Iasi, Chisinau si Balti din Republica Moldova. Astfel, Universitatii “M. Kogalniceanu” i s-au alaturat : Universitatea “Al. I. Cuza”, Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa”, Universitatea de  Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad”, Universitatea Tehnica “Gh. Asachi”, Universitatea de Arte “George Enescu”, Universitatea “Petre Andrei” din Iasi, Universitatea de Stat din Moldova , Universitatea Internationala din Chisinau, Universitatea “Alecu Russo” din Balti.

Juriul festivalului este format din universitari ieseni, compozitori si artisti ieseni (reputata actrita, conf.univ.dr. Mihaela ARSENESCU WERNER, compozitorul Constantin BARDAN), din personalitati admiratoare ale limbii si culturii franceze, reprezentanti ai Centrului Cultural Francez.

Prezentatorul festivalului va fi Alexandru UNGUREANU, student in anul III la Facultatea de Relatii Internationale si Studii Europene, de la Universitatea “Mihail Kogalniceanu”.

IN  RECITAL VOR  EVOLUA:

* Nina CUCIUC, laureata a Concursului National de Romante “Crizantema de Aur” si a Festivalului International de Romante “Crizantema de Argint”, intr-un florilegiu de sansonete franceze, insotita de formatia SELECT, condusa de compozitorul Constantin BARDAN.

* Grupul umoristic “LUNATICII” din Botosani.

* Grupul vocal de elevi de la Liceul “Mihai Eminescu”din Iasi, clasa profesoarei Irina POPEL.

 

Spectatorii vor avea sansa de a castiga un generos premiu-surpriza oferit de sponsorii festivalului.

INTRAREA ESTE LIBERA !

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: