Festivalul ”Classics for pleasure”, 15-18 august

ELITE ART Club UNESCO şi Ambasada SUA au plăcerea să vă invite la a treia ediţie a  festivalului în aer liber „Classics for Pleasure” Everybody’s music, un eveniment de înaltă ţinută, care aduce în atenţia publicului muzica cultă – pornind de la muzica de operă pentru copii, până la muzica clasică germană şi italiană, continuând cu uverturi şi arii celebre din opere, muzicaluri sau muzică de film, sub interpretarea magistrală a celor mai buni artişti ai momentului, din ţară şi din străinătate.

Un număr de 12 tineri cântăreţi de operă, din ţară şi străinătate, au început în această lună un stagiu de perfecţionare în cadrul Centrului de Excelenţă în Operă iniţiat de ELITE ART Club UNESCO. Cursurile de măiestrie artistică se adresează tinerilor artişti care îşi doresc o carieră internaţională în domeniul operei. După o selecţie riguroasă, tinerii artişti care vor face ultimii paşi în desăvârşirea profesională au ocazia să studieze cu reputaţi profesori ai Operei Metropolitane din New York.

Pe parcursul a zece zile, muzicienii vor studia alături de trei invitaţi speciali din Statele Unite: contratenorul Ira Siff, vocal-coach Liora Maurer şi dirijoarea Lucy Arner. Munca lor va fi încununată în cadrul Galei de Opera „Voices of Romance”, care va avea loc în aer liber, în prima seară a festivalului Classics for Pleasure, pe 16 august, în Piaţa Mare din Sibiu, ora 20:30.

PROGRAM

  • Voices of Romance

Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu
Dirijor: Lucy Arner
Solisti: Absolventii Centrului de Excelenta in OPERĂ
16 august, Piata Mare, ora 20.30

  • Proms of Delight

Orchestra Bucharest Symphonic Pops
Dirijor: Constantin Grigore
Solişti: Ana Donose, Oana Andra şi Teodor Ilincai
17 august, Piaţa Mare, ora 20:30

  • Classics Spectacular

Romanian Sinfonietta Orchestra
Dirijor: Horia Andreescu
Solist: Ioana Cristina Goicea
18 august, Piaţa Mare, ora 20:30

  • Aventuri pe taramul Operei

Spectacol pentru copii
17 august, Sala Oglizilor, Forumul German, ora 10:00

  • Expoziţie de pictură

Suvenir de Sibiu
16 – 18 august, Piaţa Mare

BILETE

Biletele pot fi achizitonate :

Festivalul Classics for Pleasure este un eveniment organizat de Asociaţia ELITE ART Club UNESCO, susţinut de Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti şi cofinanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

INFO

www.classicsforpleasure.ro

www.facebook.com/BarocSibiu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: