Festivalul ”Prietenii Muzicii – Pro Piano România”/ IASI

Festivalul ”Prietenii Muzicii - Pro Piano România”/ IASI afis iasi165 de elevi din zona Moldovei isi vor dovedi maiestria interpretarii la pian in cadrul celei de-a doua editii a Festivalului „Prietenii Muzicii – Pro Piano”. Festivalul va avea loc in perioada 14-16 februarie la Colegiul de Arta „O. Bancila”, fiind organizat in parteneriat cu Fundatia Culturala „Pro Piano Romania”.

Concurentii sunt din Iasi, Bacau, Husi, Roman, Galati, Vaslui, Barlad, Piatra Neamt, Suceava si Botosani si au varste cuprinse intre 5 si 18 ani.

„S-au putut inscrie la una sau mai multe din cele trei sectiuni, ce vizeaza atat elevii care studiaza pianul in scolile si liceele de muzica, dar si pe aceia care abordeaza muzica in sectorul privat. Sectiunea C, extrem de atractiva, reuneste ansamblul cameral pentru pian la patru maini. Festivalul detine o larga amploare la nivel national, desfasurandu-se anual in centre culturale precum Bucuresti, Cluj Napoca, Sibiu, iar din anul 2012 si la Iasi”, a subliniat Roxana Ota, coordonator al evenimentului alaturi de Carmen Soltuz, responsabil al catedrei de pian de la Colegiul „O. Bancila”.

Manifestarea va debuta maine, incepand cu ora 16, in Sala de festivitati a Colegiului „Octav Bancila”, si se va incheia sambata, in jurul pranzului.

sursa: www.ziaruldeiasi.ro; autor: Loredana Oprea

INFO

www.propiano.org/romanian

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Redeschiderea Muzeului „Sf. Ierarh Dosoftei – Mitropolitul” Iași

30 ANI DE LIBERTATE. Proiecţie de film şi discuţie moderată

Concert vocal-simfonic de Crăciun | CCS Iasi

Concert vocal-simfonic de Crăciun | Palas Iasi

Scrie un comentariu: