Festivalul “Zilele Studentului Francofon” – Concert folk

Vineri, 10 mai 2012, am fost in parcul de linga Casa Studentilorunde am participat la concertul de muzica folk organizat de Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi. Concertul a marcat inceputul festivalului “Zilele Studentului Francofon”, care se desfasoara in Iasi in perioada 10 – 13 mai si care are ca scop dezvoltarea interactiunii intre tinerii ieseni.

Concertul a inceput cu 15 minute mai tarziu decat fusese anuntat initial, mai exact la ora 20.15. Totusi, cele 15 minute de intarziere n-au parut sa-i afecteze pe cei ce erau prezenti in parc. Desigur, studentii dominau fondul spectatorilor dar pe ici, pe colo am zarit si cateva familii. Lumea s-a asezat in jurul scenei, fie pe iarba, fie pe banci sau pe unde s-a putut.

Dupa ce s-a facut introducerea si s-au prezentat sponsorii si partenerii festivalului, aplauzele publicului l-au primit cu multa caldura pe scena pe Ciprian Cotruta. Tanarul interpret, student la Facultatea de Filosofie din Iasi, a interpretat cateva piese, creatii proprii,  dupa care pe scena a intrat in uralele celor prezenti Adela Farcas-Gherghina iar mai tarziu Bogdan Ambrozie.

Desi cei ce au intrat pe scena au incercat sa anime multimea prezenta, publicul continua sa ramana la fel de timid. Dar nu pentru mult timp. Pe la ora 21.15 si-a inceput recitalul Walter Ghicolescu, iar dupa doar cateva melodii reusise sa trezeasca publicul la viata. Cateva fete mai indraznete au acceptat invitatia artistului de a urca pe scena si a dansa, urmand ca la sfarsitul spectacolului sa fie taxate. Desigur, a fost a gluma a lui Walter. Una din multele din acea seara.

Cand lumea se simtea din ce in ce mai bine, organizatorii au fost anuntati ca evenimentul trebuie sa ia sfarsit, deoarece se depasise intervalul orar in care trebuia sa aiba loc concertul. Era 22.30. Totusi Walter si Compania au mai interpretat doua melodii dupa care seara folk a luat sfarsit in aplauzele si urletele multimii. Si la final am simtit publicul multumit de tot ceea ce auzise. Si a fost si bis!

 

AUTOR: Giurgica Marius-Liviu, anul II la Comunicare si Relaţii Publice

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: