Festival de film la Campulung Moldovenesc

Afiş Câmpulung Film Fest

Prima ediție a Câmpulung Film Fest va avea loc în perioada 26-28 august 2016, la Câmpulung Moldovenesc, în judeţul Suceava. Particularitatea evenimentului proiectat în capitala neoficială a Bucovinei rezidă atât în strategia de selecție a filmelor, cât și în rularea peliculelor în spaţii neconvenţionale.

Cele două secţiuni principale ale festivalului sunt dedicate filmelor realizate de tineri regizori aflați în două țări situate la pol diametral opus din punct de vedere cultural, social și economic față de spațiul românesc.

Cel mai nou eveniment pe harta festivalurilor de film din România își propune să aducă în atenția publicului autohton, la prima ediţie, două dintre cele mai prestigioase școli cinematografice din lume: Școala Națională Daneză de Film din Copenhaga, Danemarca și Institutul Național de Design (NID) din Ahmedabad, India. Pe parcursul celor trei zile ale festivalului vom difuza 30 de filme de scurt și mediu metraj, selectate dintre creațiile de licență ale absolvenților generațiilor 2015/2016.

Școala Națională Daneză de Film este renumită și respectată la nivel mondial pentru curricula avangardistă și pentru regizorii celebri pe care i-a format, printre aceștia numărându-se Lars von Trier și Thomas Vinterberg.

De cealaltă parte a lumii, Institutul Național de Design din India a fost inclus în clasamentul Bloomberg al celor mai bune școli de design din lume. Departamentul de Comunicare Film și Video al NID este unul din cele mai respectate programe de educație în cinema din Asia.

Intenția echipei de organizare este de a readuce Cinemaul în conștiința publică și de a reconecta audiența la bucuria ritualului de a viziona filme alături de alți membri ai comunității. Câmpulung Film Fest se dorește a fi locul de intersecție anual a două culturi străine publicului autohton, transformându-se astfel într-o unealtă de a reflecta, într-o manieră comparativă, asupra similitudinilor și diferențelor dintre cele două culturi invitate, dar mai ales asupra specificului autohton.

Filmele vor rula atât la Casa de Cultură din Câmpulung Moldovenesc, cât și în spaţii neconvenționale din oraș. Încercăm să resuscităm spații urbane vechi şi uitate şi să refacem legăturile comunității cu ajutorul unui ritual de mult uitat, cel al împărtășirii bucuriei de a viziona un film. Este modul în care semnalăm dispariția, în urmă cu aproape 20 ani, a celor două cinematografe din Câmpulung Moldovenesc.

La finalul celor trei zile, în cadrul primei ediții a festivalului va fi decernat un Premiu al Publicului, stabilit în urma unui sistem de vot pus la dispoziția audienței.

Câmpulung Film Fest este un eveniment organizat de Asociația Hasmațuchi, cu sprijinul Primăriei Câmpulung Moldovenesc.

INFO

Câmpulung Film Fest

www.campulungfilmfest.com

facebook.com/campulungfilmfest

instagram.com/campulungfilmfest

PE ACEEASI TEMA:

România la a XI-a ediție a FRANCOFILM – Festivalul Filmului Francofon din Roma

Super, festivalul internațional de filme și artă făcute de adolescenți ajunge la a 9-a ediție!

Festivalul Internațional Film O’Clock a anunțat selecția competiției de scurtmetraje a primei sale ediții

Moldova Film Festival 2021

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Romanian Creative Week: festival de modă, concerte și tabără muzicală, cinematografie și arte vizuale

Sneakerși în ediție limitată la GRID, noua locație din Palas

Expoziție inedită de construcții LEGO, la Iulius Mall Iași

VegFest Iași, 4-6 iunie 2021

Scrie un comentariu: