February’s Moonstruck” 2022

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, prin Compartimentul American Corner, lansează a șasea ediție a Concursului de felicitări și scrisori de dragoste în limba engleză February’s Moonstruck.

Concursul are două secțiuni, după cum urmează:

1. Un concurs de felicitări destinat elevilor din clasele I-IV. Participanții vor realiza o felicitare cu mesaj conform temei date. Felicitările vor fi depuse la sediul bibliotecii, Compartimentul American Corner, însoțite fiind de permisul de bibliotecă. Data limită este 1 februarie 2022. Participanții sunt rugați să menționeze pe felicitări numărul permisului de bibliotecă, numele și prenumele, clasa, numele școlii și al profesorului coordonator (unde este cazul).

2. Un concurs de creație literară adresat elevilor de gimnaziu și liceu. Participanții sunt invitați să scrie o lucrare literară originală în limba engleză (scrisoare, povestire, eseu, poezie etc.) pe tema dată. Lucrările vor trebui să îndeplinească următoarele condiții: să fie originale (cele plagiate de pe internet sau din alte surse vor fi excluse din concurs) și să nu depășească o pagină format A4 (între 500 şi 700 de cuvinte, font Times New Roman, 12 pt., spaţiere 1).

Creațiile vor fi trimise în format editabil (doc., docx., rtf., odt.) la iasiamericancorner@gmail.com până pe 1 februarie 2022. Alături de lucrarea atașată e-mail-ului, participanții sunt rugați să menționeze (în textul e-mail-ului și nu în interiorul „scrisorii”) și: numărul permisului de bibliotecă, numele și prenumele, clasa, numele școlii și al profesorului coordonator.

Juriul va fi format din profesori de limba engleză de la școlile partenere. Se va acorda o importanţă deosebită talentului literar şi originalităţii de care dau dovadă concurenţii. Lista premianților va fi publicată pe data de 25 februarie a.c. pe site-ul www.bjiasi.ro

Cele mai apreciate lucrări vor fi publicate într-o broșură, care va intra în fondul bibliotecii. Premiile vor consta în cărţi, articole de birotică şi premii surpriză, împreună cu un exemplar din lucrarea publicată.
Participarea este gratuită, tinerii autori trebuie să dețină permis de intrare vizat pe anul în curs (fără existența acestuia lucrările nu vor fi înscrise în concurs), la Biblioteca Județeană Iași. Pentru informații suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la telefon 0722566432 sau direct la sediul Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” Iaşi (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, Compartiment American Corner).

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FBwww.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: