Fata Morgana | Classix Festival 2022

Aventura clasică contemporană revine la Iași în perioada 13 – 19 februarie 2022. Pășind în lumea Classix 2022, vom descoperi frumusețea într-o formă feminină – mistică, plină de putere și gata să impresioneze prin detalii. Instinctul primar ne va purta spre abandonul temporar al melodiei, îmbrățișând puterea ritmului.

Dragostea. Un miraj palpabil. O călătorie spre orizont, cu amenințări și soluții. Realul și imaginarul se întrepătrund în tradiții și noi invenții. O nouă experiență a iubirii, cu efervescența sonoră a Auner Quartet, invitați cu sprijinul Forumului Cultural Austriac. Viena nu a sunat niciodată astfel …

Auner Quartet: Daniel Auner – vioara; Barbara Auner – vioara; Nikita Gerkusov – viola;  Konstantin Zelenin- violoncel

PROGRAM

  • Wolfgang Amadeus Mozart: Cvartetul Nr. 19 in do major, K.465 “al disonantelor” (1785);
  • Sofia Gubaidulina (n. 1931): Cvartetul de Corade nr. 4 (1993) – premiera romaneasca;
  • Franz Scubert: Cvartetul de coarde nr. 14 in Re minor, D. 810, Fata si moartea (1824).

Concept & Light Design: Daniel Mancaș

Organizatori: Asociația Industrii Creative, Showberry. Partener principal: Kaufland România. Parteneri culturali: Forumul Cultural Austriac, Institutul Polonez, Centrul Cultural German Iași, Institutul Francez Iași, Centrul Ceh.

BILETE

Biletele se pot achiziționa online: https://bit.ly/3thuMcW. Prin achiziționarea biletului, participanții își oferă acordul privind utilizarea imaginilor fotografice și a înregistrărilor audio și video în scopul promovării activităților festivalului. Festivalul susține tinerii artiști și facilitează accesul publicului la evenimente prin bursele Classix in Art. Concertul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Classix Festival, a organizatorilor și a partenerilor.

Participarea la evenimente este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut minim 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Culturii și al ministrului Sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin.(2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare. Purtarea măștii de protecție pe toată desfășurarea evenimentului este obligatorie. Accesul se realizează respectând normele de distanțare socială și prevederile legislației în vigoare. Organizatorii își rezervă dreptul de a actualiza modalitatea de acces și de desfășurare a evenimentului în contextul eventualelor modificări survenite în normele legale de desfășurare.

INFO

Classix Festival

www.classixfestival.ro

www.facebook.com/classixFestival

PE ACEEASI TEMA:

Argatu si Mos Martin | Underground Pub

Wicked Blues Band | RocknRolla

KISS pentru prima oară în România la festivalul ROCK THE CITY 2022

Zdob și Zdub concertează pe 25 aprilie, la Arenele Romane

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: