Farmacist fara frontiere, la Iasi

Institutul francez a fost marti, 28 martie 2012, incepind cu ora 18.00,  gazda unui eveniment din cadrul Lunii Francofoniei, si anume lansarea cartii “Farmacist in Razboiul din Algeria“, in prezenta autorului Michael Soulard.

Michael Soulard - Farmacisti fara frontiere

Raspunzind pozitiv la invitatia Institutului Francez din Iasi de a lua parte la eveniment, Michael Soulad a afirmat ca timp de optsprezece luni rolul sau a fost acela de a acora sprijinul necesar comunitatilor din zona de razboi algeriana. “Am avut relatii apropiate si deschise cu militarii de cariera din Algeria, am prestat suficienta munca in beneficiul comunitatii, dar am avut si ocazia sa particip la alegerile pentru referendumul din Algeria”, a completat Soulard.

Publicarea unei lucrari autobiografice ce descrie  experienta farmacistului incorporat in razboi, in calitatea sa de cadru medical arondat frontului este dovada unei personalitati puternice, careia nu i-au fost straine evenimentele cotidiene care s-au derulat in Algeria.

Problematica legata de Algeria imi este foarte apropiata, de aceea am decis sa scriu aceasta carte. Calificarea mea ca farmacist de teren a fost pentru mine o intimplare foarte fericita, pentru ca n-as fi putut sta efectiv intr-un laborator. Un alt motiv pentru care am decis sa astern pe hirtie intreaga experienta traita timp de 18 luni este acela ca importanta unui farmacist din acea zona de razboi e trecuta sub tacere”, a spus autorul inca de  la inceputul discursului.

Michael Soulard

Spre final, publicul a avut ocazia sa priveasca fotografii ce descriau experienta algeriana a autorului: cartierele orasului algerian, cladirea guvernului din perioada respectiva, central de recuperare pentru militarii raniti sau bolnavi, biroul in care Soulard isi desfasura activitatea, depozitul pentru stocurile de medicamente si provizii etc.

Participantii la lansarea cartii lui Michael Soulard nu au ramas indiferenti la cele prezentate,  dovada fiind dezbaterea de la finalul lansarii, cind participantii i-au adresat autorului intrebari dintre cele mai diverse.

Autor: Alexandra Girbea, Anul II, gr.5, Comunicare si Relatii Publice

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: