FânFest 2014 – Cultivă Revoluția!

fanfest-doneaza-afis-2014Alburnus Maior şi Campania Salvaţi Roşia Montană au bucuria să anunţe o nouă ediţie a festivalului de cultură şi protest FânFest. Ajuns la cea de-a noua ediţie, FânFest se va desfăşura în acest an între 11 şi 17 august. Ediţia din 2014 propune publicului interesat un melanj multi-cultural, care aduce laolaltă muzica, teatrul, literatura, poezia, fotografia, activismul civic, tradiţia şi istoria – toate sub sloganul FânFest cultivă revoluţia!

În acest an activităţile festivalului se vor derula pe parcursul a 6 zile, dorinţa organizatorilor fiind ca aceia care vizitează Roşia Montană să aibă parte de o adevărată vacanţă culturală, în care să poată îmbina drumeţiile cu concertele, expoziţiile, dezbaterile, piesele de teatru şi multe alte evenimente din program.

Astfel, participanţii vor avea posibilitatea de a descoperi nu doar Roşia Montană, ci şi lumea oamenilor care au ales să o apere: localnici, activişti sau artişti. Festivalul va găzdui iarăşi târgul ţărănesc cu produse tradiţionale şi hrană sănătoasă, alături de zona copiilor, ce oferă jonglerii, teatru de păpuşi şi pictură.

Pe scena festivalului vor concerta live: BaBa ZuLa (Turcia) / Aria Urbana / Kumm / Toulouse Lautrec / Luna Amara / BLANOZ / AmfiFanfare (Franta) / Blazzaj / Basska / AFO / Implant pentru Refuz / Rehab Nation / Shadowbox / Nicolaie Pitis si Maria Casandra Hausi / Grupul IZA / Mushroom Story / Sky Swallows Challenger / Mihai & Maria Balabas artistic collective / B.A.U. Brigada Artistica Urbana / Kaleidonescu / Tzuc&Petzi / Moon Museum / Brum / Baba Dochia / Retro Future Band / Exit Oz / Ad Hoc / Poetrip

Artisti ai caror creatii includ un mesaj social si o atitudine critica iau parte si în acest an pro-bono la FânFest. Lista de formatii este deschisa de BaBa ZuLa din Istanbul, maestri neegalati ai muzicii psihedelice turce a secolului 21. Mixând instrumentele orientale (ca sazul, darbuka sau lingurile) cu muzica electronica si sunete moderne, Baba Zula creeaza un sound doar al lor, numit “Istanbul psychedelia” – rock´n´roll oriental abordat într-un mod futuristic inspirat de anii ´60. Concertele lor sunt ca un ritual samanic, amestecând mai multe arte, fiind însotite de multe ori de dansatoare din buric, costume elaborate, poezie, teatru si desen, prezentând spectatorilor un adevarat festin audio-vizual. Membrii fondatori ai Baba Zula sunt Levent Akman (linguri, percutie, masini, jucarii), Murat Ertel (saz si alte instrumente cu coarde, voce, oscilator, teremin) si Cosar Kamci (darbuka si percutie).

Pentru scena FânFest Lounge muzica va fi asigurata de: Danaga / Injektah / High Kulture / ZO- Subfeleac / Chuck Boris / Slim Rocka / Madliquid / Padre / Low Freq / Zuluf / Cris / ZERO Beta Kru / Blanilla / Digital Selekta / Nerub / Waren / Just D’Light / ZEKARJAH / Serious Dub / Paul Socol / Corn Flex / Dubase / Musai Soundwork / Puiu / Phase 3 / MRK / Inward String / Input Selector.

În ceea ce priveşte reprezentaţiile de teatru, colectivul clujean Reactor propune mai multe spectacole, în principal cu tematică socială. Numeroase evenimente speciale se vor regăsi şi în acest an în cadrul festivalului, de la recitaluri de pian sau orgă până la improvizaţii muzicale sau proiecţii acompaniate de muzică live.

DONEAZĂ

FânFest este un festival realizat integral pe bază de voluntariat; toţi artiştii şi organizatorii se implică pro-bono. Costurile ce nu pot fi acoperite prin sponsorizări sunt achitate cu sume care provin din donaţii individuale sau mici granturi ale fundaţiilor culturale.

La fel ca în anii trecuţi, şi în acest an organizatorii îi invită pe toţi cei care doresc să participe la finanţarea festivalului să contribuie prin mijloacele disponibile pe pagina evenimentului. În acest sens, simultan cu lansarea festivalului, Campania vă propune să susţineţi apelul de strângere de fonduri pentru transportul trupelor invitate la FânFest.

INFO

www.fanfest.ro

www.facebook.com/FanFestRosiaMontana

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

5 comentarii la “FânFest 2014 – Cultivă Revoluția!”

 1. ina says:

  eee, din pacate din toate fondurile stranse nu se duce nimic pentru comunitatea locala, pentru a ajuta o zona saraca din cauza ca minele stau blocate de atata timp

 2. ina says:

  fanfest aduce doar promovare celor care il organizeaza si in plus, acestia mai fac si bani atunci cand raspandesc ideea ca cei de la rosia n-ar trebui sa aiba de munca si economia locala o baza de crestere

 3. eee says:

  nicolae – daca ar fi interesati sa-i ajute pe cei de la rosia, s-ar vedea, dar pana acum s-a vazut ca nu ii intereseaza prea tare de problemele care-si asteapta rezolvarea de atata timp

 4. eee says:

  cei cu fan fest se promoveaza an de an si atrag o multime de fonduri sub motivul organizarii, dar de ajutat rosia cu ceva concret… nici vorba. Si nici nu pot ei suplini investitiile

 5. Nicolae says:

  ar trebui donati bani pentru moti, pentru intrajutorarea comunitatii, nu pentru transportul unor trupe, care isi permit sa plateasca sa vina la Rosia Montana, daca le pasa de acea zona! De aceea nu se poate salva Rosia Montana prin aceasta campanie, ca se arunca banii in ce nu trebuie!

Scrie un comentariu: