Fanfara Ciocarlia revine la Iasi in octombrie

Fanfara Ciocarlia, un adevărat fenomen internaţional, vine in Iasi intr-un turneu national, primul eveniment  dupa turneul desfasurat in primavara.  Reprezentatia de la Iasi va avea loc pe data de 25 octombrie, la Casa de Cultura a Studentilor, incepand cu ora 19.00.

PREZENTARE

Fanfara Ciocărlia este formata din 12 suflatori din satul Zece Prajini (jud.Iasi) si este cea mai rapidă fanfară din lume.

  • 1996 – au fost descoperiti de inginerul de sunet Henry Ernst din Berlin. De atunci ei concertează pe toate scenele lumii.
  • 2006 – a primit prestigiosul premiu pt Europa la BBC Radio World Music Awards.
  • 11 decembrie 2012 – Fanfare Ciocărlia a fost invitată să cânte la Oslo Spektrum în onoarea câştigătorului premiului Nobel pentru Pace, alături de Jennifer Hudson, Seal, Ne-yo, grupul portughez OqueStrada, cântăreaţa norvegiană Susanne Sundfør, duetul Karpe Diem şi cântăreaţa suedeză Laleh. Evenimentul a fost deschis printr-un recital susţinut de Kylie Minogue. Prezentatori au fost Sarah Jessica Parker şi Gerard Butler. Reprezentantii Uniunii Europene, prinţul şi prinţesa Norvegiei, preşedintele Comisiei Europene, Prinţul Haakon al Norvegiei şi preşedintele Comitetului Nobel i-au aplaudat la scenă deschisă pe membrii fanfarei Ciocărlia.

Fanfara Ciocărlia s-a făcut cunoscută şi iubită în întreaga lume şi prin interpretări inedite ale unor piese celebre, cum ar fi tema muzicală a seriei “James Bond” şi “Caravana” lui Duke Ellington, cărora le-a impregnat amprenta muzicii rome. Varianta lor pentru piesa “Born To Be Wild” a fost inclusă, în 2006, în filmul “Borat”, cântecul fiind folosit şi într-o campanie publicitară pentru televiziune a IKEA Marea Britanie. Cu opt albume lansate şi peste 1.200 de concerte susţinute în cei 15 ani de carieră, Fanfara Ciocărlia este considerată un bun exemplu de succes – “Un sunet extrem de puternic”, era caracterizată într-un articol al publicaţiei The Times of London maniera interpretativă a formaţiei de suflători.

BILETE

Detalii legate de accesul la concert, informaţii referitoare la rezervări şi bilete se găsesc la locaţie si la telefon 0749 052323

INFO

www.facebook.com/fanfareciocarlia

www.fanfare-ciocarlia.com

www.myspace.com/fanfareciocarlia

Label website: asphalt-tango.de

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: