Fanfara Ciocarlia, invitata la concertul dedicat laureatului Nobel pentru Pace

Fanfara Ciocarlia, invitata la concertul dedicat laureatului Nobel pentru Pace afisO formatie ieseana a fost invitata la concertul dedicat laureatului premiului Nobel pentru Pace ce va avea loc pe 11 decembrie 2012, pe scena de la Oslo Spektrum. Fanfara Ciocarlia va urca pe 11 decembrie pe scena de la Oslo Spektrum (Norvegia), alaturi de artisti precum Jennifer Hudson, Seal, grupul portughez OqueStrada, cantareata norvegiana Susanne Sundfor, duetul Karpe Diem si cantareata suedeza Laleh.

DESPRE

Fanfare Ciocarlia foto

www.proedros.deviantart.com

Fanfara Ciocarlia din satul Zece Prajini este formata din 12 romi si s-a impus drept cea mai rapida fanfara din lume. Inginerul de sunet Henry Ernst i-a descoperit in anul 1996, iar de atunci au fost prezenti pe toate scenele mari ale lumii. Pe langa albumele muzicale, membrii Fanfarei Ciocarlia se mandresc cu aparitiile in productii cinematografice. In 2003 a fost lansat „Iag Bari Brass On Fire”, un film documentar despre grup, iar in 2006 a aparut „When the Roads bends – tales of a Gypsy Caravan”, o productie despre turneul fanfarei in Statele Unite ale Americii din 2001. In coloana sonora a filmului „Borat” a fost inclusa, de asemenea, muzica semnata de formatia ieseana. Piesa „Born to be wild”, interpretata intr-un mod inedit, a fost folosita pentru film, dar si intr-o campanie publicitara din Marea Britanie. Iesenii au in palmares prestigiosul premiu muzical la categoria „muzica europeana” oferit de Radio BBC. Cu opt albume lansate si peste 1.200 de concerte sustinute in cei 15 ani de cariera, Fanfara Ciocarlia este considerata un bun exemplu de succes – “Un sunet extrem de puternic”, era caracterizata intr-un articol al publicatiei The Times of London maniera interpretativa a formatiei de lautari. Concertul de la Oslo este organizat in fiecare an la o zi dupa ceremonia oficiala de inmanare a premiului Nobel si reuneste artisti celebri din intreaga lume. Gazdele evenimentului din decembrie vor fi actorii Sarah Jessica Parker si Gerard Butler.

Premiul Nobel pentru Pace a fost atribuit Uniunii Europene, considerandu-se ca a contribuit la promovarea reconcilierii, democratiei si drepturilor omului in Europa timp de peste sase decenii.

Sursa: www.ziaruldeiasi.ro; Autor: Liliana Ginju

INFO

www.facebook.com/FanfareCiocarlia

www.fanfare-ciocarlia.com

www.myspace.com/fanfareciocarlia

VIDEO

Fanfara Ciocarlia, invitata la concertul dedicat laureatului Nobel pentru Pace

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: