Fa-ti singura decoratiunile pentru Craciun (FOTO)

Decoratiunile hand-made sint printre cele mai frumoase amintiri pe care le poti avea odata cu sarbatorirea Craciunului, in sensul ca implicarea ta in realizarea decoratiunilor aduce o nota personala sarbatorilor.In plus, an de an, vei ajunge sa ai o colectie proprie de decoratiuni cu care sa te mindresti.

Decoratiuni dulci

Decoratiuni dulciTe-ai gindit vreodata ca borcanul cu bomboane, biscuitii sau orice alte dulciuri din camara ta pot servi pe post de accesorii originale? Daca nu, noi te vom invata cum sa le poti transforma in decoratiuni care iti vor uimi si bucura familia si prietenii in prag de sarbatori. In primul rind, trebuie sa dai o fuga la magazin si sa-ti aduni cit mai multa “materie prima”, cum ar fi: citeva acadele sub forma de bastonas, o punga de turta dulce (de preferat sub forma de inimioara – din comert – sau sub orice alta forma, din cele care se gasesc de obicei la tirgurile de specialitate), betisoare de scortisoara, citiva covrigi brasoveni, citeva mere, portocale si pliculete de ceai cu arome de sezon. In plus, mai ai nevoie de la mercerie de un fir auriu sau argintiu sau panglica subtire cu care sa agati toate aceste “ingrediente” fie in bradul de Craciun, in dreptul ferestrelor, in jurul semineului sau in orice alt colt al casei. De exemplu, din scortisoara poti face citeva “buchetele” din mai multe betisoare pe care sa le prinzi cu o fundita. Apoi, cu ajutorul unui aparat special de cojit portocale sau mere, poti face mici spirale din coaja lor, care nu numai ca vor arata spectaculos, dar iti vor parfuma camera.

Decoratiuni reciclabile

De obicei fiecare glob spart este un motiv de tristete, insa noi il putem transforma intr-un moment creativ. Cu ajutorul unui lipici lichid, poti decora diverse obiecte – cum ar fi: suportul de luminari, o cana, o farfurie – cu cioburile sparte. In felul acesta, vei obtine citeva decoratiuni sclipitoare.
De asemenea, daca ai un buget limitat, o investitie buna ar fi in citeva globuri din sticla transparenta (sint relativ ieftine) si intr-o cutie de acuarele. Apoi, cu un strop de imaginatie, te poti juca in voie pictind. Rezultatul va fi unul spectaculos.

Decoratiuni creative

Decoratiuni creativeLa acest capitol, te vei intoarce inapoi in timp, undeva in clasele primare cind hirtia colorata sau creponata era principala ta ocupatie de joaca. Ai nevoie evident de multe coli-culori pe care sa le decupezi si sa le lipesti in diferite forme. Cei mai avansati pot invata chiar sa faca origami – exista o multime de tutoriale on-line, dar si carti, in librarii. De asemenea, poti face cornete din hirtie imprimata, eventual putin mai grosuta, pe care le poti umple apoi cu dulciuri sau conuri de brad, castane, alune sau crengute. Si pentru ca tot vorbeam de crengute, poti cumpara citeva crengute de visc pe care, cu ajutorul unui spray colorant, le poti vopsi in auriu sau argintiu. Vor avea un „look” de sarbatoare. Fructele de padure – catina, macese – sint si ele o solutie buna pentru decoratiunile hand-made. Poti face ghirlande prin simpla insirare a lor pe o sfoara sau pe o coronita de brad simpla. Acelasi lucru poate fi obtinut si din frunze. Insa, daca timpul nu iti permite, desi esti adeptul lor, exista nenumarate oferte hand-made in magazinele de specialite, unele dintre ele cu adevarat sofisticate.  (Catalina Coca – casamea.ro)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: