Fa cunostinta cu BEST(Board of European Students of Technology) Iasi

best-iasi-recruteaza

De 27 de ani voluntari în Europa, de 15 ani voluntari în Iași – Suntem o organizație de tineri activi ce caută în mod constant să aducă un plus de culoare în viața studenților de la Universitățile Tehnice. Prin diferite proiecte însoțite de un spirit multicultural ne concentrăm eforturile spre a dezvolta studenții din toate punctele de vedere.

De ce am ales să fim voluntari?
Fără îndoială că un grup mic,dar dedicat și gânditor de cetățeni poate schimba lumea; de fapt, este singurul lucru care a schimbat lumea până acum” – Margaret Mead

Avem puterea de a fi cea mai bună generație, luptând zi de zi pentru comunitatea în care trăim! An de an reușim să evoluăm, respectând valorile care ne definesc: fun, friendship, flexibility, learning și improvement. În BEST am găsit cei mai buni prieteni, alături de care am lucrat  la fiecare eveniment în parte, ne-am perfecționat învățând din greșeli și bucurându-ne de reușite, și nu în ultimul rând ne-am distrat călătorind, atât în Romania, cât și în Europa.

Fiind prezenți în 33 de țări și 96 de Universități Tehnice, în acțiunile fiecărui membru se reflectă gândirea multilaterală, interesul pentru cultură și dezvoltare personală. Pentru a eficientiza interacțiunea dintre aceștia se organizează întâlniri bianuale, ce aduc împreună peste 300 de oameni împărtășind aceeași misiune și viziune.

La nivel regional colaborăm cu grupurile locale din cele 5 centre universitare: București, Brașov, Chișinău, Cluj-Napoca și Timișoara, organizând evenimente ce au scopul de a dezvolta studenții din România și Republica Moldova, dar și membrii BEST.

În cei 15 ani de activitate am reușit să fim prezenți, cu sprijinul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, în comunitatea ieșeană cu peste 15 evenimente de carieră, 15 cursuri academice de sezon, 7 competiții de inginerie, 6 workshopuri internaționale și 9 evenimente de dezvoltare personală menite să faciliteze interacțiunea dintre studenți, reprezentanți de companii și reprezentanți ai universității.

Anual ne adaptăm pe nevoile studenților din Iași: dorința de a călători – cursuri – pentru că tuturor le place să viziteze locuri noi, să cunoască oameni noi, dorința de progres – traininguri – pentru a învăța lucruri care îi vor dezvolta din punct de vedere personal și profesional și nu în ultimul rând, dorința de a dobândi o carieră –evenimente naționale de carieră- pentru a intra în contact direct cu angajatorii.

Pentru a contribui la dezvoltarea fiecarui membru BEST responsabilii, coordonatorii și conducerea se schimbă în fiecare an. În acest mod oferim șansa tuturor de a experimenta, de a învăța și de a se autodepăși realizând evenimente ce evoluează de la un an la altul.

Un rol important în asigurarea progresului și continuității organizației îl reprezintă grupul de alumni, în număr de 138, care ne sunt alături și ne ghidează oricând avem nevoie. Chiar dacă ei nu mai sunt de mult studenți, BESTul a reprezentat și reprezintă în continuare locul unde au legat prietenii de durată, au învățat cum să își atingă obiectivele și cât de important este voluntariatul în viața unui student.

BEST este locul în care am învățat, am greșit, am învățat din nou, am fost membru al unei echipe, dar am și coordonat. A fost ca un… parc de aventuri. Am avut provocări, riscuri, planuri, prieteni și oportunități pentru a face o tonă de lucruri. BEST este locul oricărui student care vrea să ajungă la potențial maxim și care își propune să facă lucrurile diferit. După activitatea din BEST, evenimentele la care am participat și țările din care am cules informații, am învățat să-mi construiesc cariera, să jonglez cu pasiuni și experiențe și să văd jumătate din Europa, sau chiar mai mult.”  Corina – alumna BEST Iași

Pentru mulți experiența din BEST este de nedescris. Nu se găsesc suficiente cuvinte pentru a exprima toate trăirile și momentele petrecute alături de oameni care te provoacă să devii cea mai bună versiune a ta, dar, pe scurt, „BESTul reprezință cea mai tare experiență a studenției!”.

INFO

BEST Iasi

bestis.ro

www.facebook.com/bestiasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: