Expozitii, workshop-uri, campanii in cadrul FEstudIS

(9, 10 mai) ora 14.00, treptele U.A.I.C: Sceneta de Ziua Europei. Sceneta cu studenti ieseni, in care cei doi creatori CECO, Jean Monnet si Robert Schuman, adusi in prezent, vor explica insemnatatea UE.

(9-15 mai) Casa de Cultura a Studentilor: Expozitia ”Culori din Basarabia”

(9-15 mai) Parcul Voievozilor: EcoArt. EcoArt reprezinta o expozitie inedita din materiale reciclabile,care vor constitui suportul pentru diferite figure confectionate si apoi expuse. Exponatele vor oferi spectatorilor o noua perspectiva asupra obiectelor nefolositoare, fiind insotite de materiale informative cu privire la degradarea mediului.

(13-14 mai) parcarea Casei de Cultura a Studentilor: Expozitia ”Traditie si arta”. Expozitie de mestesuguri, costume populare, articole tesute pe vertical, articole tesute pe orizontala, specifice regiunilor de dincolo de Prut, culese si realizate de Ecaterina Popescu.

(13-14 mai) parcarea Casei de Cultura a Studentilor: Sport Show. Expozitie de echipament sportiv si demonstratii ale studentilor de la Facultatea de Educatie Fizica si Sport.

MARTI, 10 mai

* ora 11.00, Sala Foaier, CCS: Caleidoscop fotografic. In cadrul acestul proiect vor fi prezentate o serie de imagini ce vor fi insotite de informatii scrise si verbale care sa explice etapele formarii si rolul Uniunii Europene.

* ora 14.00: Campania AntiTabac. Campania organizata de studentii din SSFI, se va desfasura in zona Copou, unde vor imparti mere si prezervative persoanelor fumatoare in schimbul tigarilor din mana. Daca sunteti fumator speram sa va alaturati voluntarilor farmacisti si sa renuntati la o tigara pe zi si sa consumati in locul acesteia un mar.

MIERCURI, 11 mai

* ora 17.00, CCS: Workshop de Masaj: Vrei sa inveti tehnici de masaj pentru a-ti cuceri partenerul? Vino alaturi de noi sa iti aratam cele mai noi tendinte in masaj.

* ora 18:00: Eco House. Responsabilitatea pentru mediu trebuie privita ca o placere nu ca o povara. ECO – House va fi o casuta construita de studenti in cadrul FESTUDIS, care are la baza un schelet de lemn cu dimensiunile 3x3x2, urmand ca peretii sa fie construiti din pet-uri goale sustinute cu ajutorul unor sarme verticale fixate pe schelet.

JOI, 12 mai

* ora 13.00, Copou: Defilarea sportivilor. Studentii din Copou vor avea posibilitatea de a interactiona cu sportivi de performanta, care isi desfasoars activitatea in Iasi.

* ora 17.00, CCS: Coborire in rapel. Esti curajos? Iti plac senzatiile tari? Stai bine cu adrenalina? Atunci vino sa faci cu noi o coborire in rapel de pe cladirea CCS Iasi.

* ora 22.00: Maraton de Dans: ASFI organizeaza un maraton de dans format din 3 concursuri (dans in pereche, imitarea unor miscari de dans celebre si maratonul propriu-zis – cine rezista cel mai mult pe ringul de dans ).

VINERI, 13 mai

* ora 16.00, Casa de Cultura a Studentilor: Orientare in Cariera. Vino sa parcurgi alaturi de noi si de recruterii invitati, primii pasi spre angajare. Acum ai sansa sa afli cum sa faci fata concurentei de pe piata locurilor de munca. Programeaza-te din timp pentru cariera! Detalii pe: www.teach-ing.ro

* ora 17.00, Dublin Pub: Degustare de alimentatie sanatoasa. Proiectul “Alimentatie sanatoasa” isi propune sa informeze studentii asupra importantei cunoasterii continutului alimentelor si a efectelor pe care acestea le au asupra sanatatii organismului. Informarea se va realiza in cadrul unui seminar sustinut de catre un specialist in probleme de alimentatie si prin degustarea unor preparate sanatoase. Grupul tinta- un numar de 40 de studenti ieseni. Teris va asteapta vineri, 13 mai de la ora 18:00 in Dublin Pub sa participati la o degustare de alimente sanatoase. Inscrierile se vor face la adresa de e-mail alimentatiesanatoasa.teris@gmail.com

SAMBATA, 14 mai

* ora 11.00, parcarea Casei de Cultura a Studentilor: GO Medieval. Buffer LARP (Live Action Role Play), este o activitate care are la baza lupte cu arme protejate. Aceste activitãti pot varia de la lupte individuale sau pe echipe in cadrul unei competitii, la simularea unei batalii intre doua tabere si pana la scenarii mai complexe cum ar fi asediul unei cetati, fie ea si una fictiva. Luptele se desfasoara sub supravegherea arbitrilor sau a organizatorilor, care asigura respectarea regulilor, precum si respectarea scenariului, predefinit in functie de activitate. Detalii:  www.bestis.ro

DUMINICA, 15 mai

* ora 14.00: Sah uman. Jocul de sah este un sport al mintii. De ce nu ar fi si un sport de echipa? Noi realizam acest lucru. Un joc de sah la scara mare pentru toti iubitorii acestui joc. Ce implica? 32 piese umane, doi jucatori pasionati, distractie, buna dispozitie, dar mai ales lucru in echipa. Detalii: www.liga-etc.ro

* ora 14.00: Salubrizare Ciric. Auzim frecvent ca omenirea se confrunta cu diverse probleme de mediu, cea mai des intalnita o constituie deseurile lasate la intamplare sau nedepozitate corespunzator. Aceasta problema fiind rezultatul ignorantei si comportamentului iresponsabil al oamenilor asupra naturii. Asociatiile TERIS si ASAFFI organizeaza o actiune de salubrizare a zonei de agrement Ciric. Cei interesati se pot inscrie la adresa de e-mail: ecologizarelaciric@gmail.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: