EXPOZIȚIE: IULIAN URSACHI PE STRADA VICOL. PENITENCIARUL DE MAXIMĂ SIGURANȚĂ DIN IAȘI

Sunteti invitati pe 16-17 noiembrie 2018 sa vizitati expozitia lui Iulian Urscahi ”PE STRADA VICOL. PENITENCIARUL DE MAXIMĂ SIGURANȚĂ DIN IAȘI”. Vernisaj: Vineri, 16 noiembrie 2018, ora 17:00, Palatul Culturii Iași

ARGUMENT:

Tu vezi lucrurile din punctul tău de vedere. Eu din al meu. Și ei din ale lor. De cele mai multe ori realitatea e complet diferită de ceea ce percepi în mod individual, prin mecanisme interne bazate pe experiențele și informațiile acumulate până acum. Dar în fond ce știi cu certitudine? La nivel teoretic o parte, în practică tabloul de ansamblu se schimbă.

Cu acest prilej, de a privi realitatea fix în față, am început din septembrie un proiect inedit în colaborare cu administrația Penitenciarului Iași, unde am participat săptămânal la o serie de discuții despre călătorii, literatură și reintegrare socială. Citim, punem întrebări, suntem acceptați. Ca orice alt membru al comunității noastre.

În luna noiembrie la Iași 621 de persoane sunt private de libertate. Penitenciarul e o lume aparte. În spatele zidurilor nu tocmai înalte se află un univers despre care știm puțin, speculăm mult și de care ne ferim, încadrând subiectul într-o temă delicată a societății în care trăim.

Cu sprijinul administrației Penitenciarului Iași am mers timp de o lună pe un nou teritoriu, într-o comunitate complet nouă.

Proiectul fotografic al Penitenciarului din Iași la care am lucrat împreună cu Desirée Halaseh, autoarea jurnalului de călătorii Spatiul dintre nori. Cu rucsacul prin India, iți oferă o perspectivă atât contemporană cât și istorică a acestei instituții, prezentând detalii din cotidianul deținuților dar și al unor spații care până nu demult erau suprapolutate și care azi reflectă doar umbra unei perioade recent apuse.

Iulian Ursachi (n.1982) este fotograf freelance iar lucrările sale documentează locuri și oameni din India, Myanmar, Cuba, Iordania, Republica Moldova, Ucraina, Turcia și România.

Expoziția face parte din Conferința “Reeducare prin cultură vs. reeducare prin tortură” organizată de Penitenciarul Iaşi. Sponsori: Glazurai, Ionel Tarnoveski Chef Home Cooking

Intrare: liberă

INFO

Palatul Culturii

Piata Stefan cel Mare si Sfant nr. 1, Iasi

contact@palatulculturii.ro

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/PalatulCulturiiIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: