Expozitie foto cu obiective medievale din Transilvania

Asociatia Romana pentru Promovarea Calitatii si a Practicilor de Succes organizeaza de vineri, 25 mai, pana duminica, 27 mai, in Parcul Expozitiei din Iasi, o expozitie cu fotografii de mari dimensiuni pentru promovarea circuitului turistic medieval din Transilvania.

Circuit turistic medieval

Scopul acestui proiect este promovarea in randul cetatenilor si a agentiilor de turism a obiectivelor medievale din judetele Brasov, Mures si Sibiu.

Proiectul ”Circuit turistic medieval in Transilvania” a primit o finantare de 1.035.576,16 lei din partea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, prin POR 5.3.

Scopul acestui proiect este promovarea in randul cetatenilor si a agentiilor de turism a obiectivelor medievale din judetele Brasov, Mures si Sibiu sub forma unui ”Circuit turistic medieval in Transilvania”.

Am ales doar cele trei judeţe datorita concentraţiei mari de biserici fortificate, castele şi cetaţi medievale care se regasesc pe teritoriul acestor judeţe, comparativ cu celelalte judeţe din Regiunea Centru unde aceste elemente de patrimoniu nu se regasesc intr-un numar semnificativ. Mai mult, am ales cele trei judeţe deoarece 6 dintre cele 7 monumente UNESCO din Regiunea Centru se afla aici: Viscri, Prejmer (Braşov), Biertan, Valea Viilor (Sibiu), Saschiz şi Sighişoara (Mureş)”, a declarat Astrid Hamberger, vicepreşedinte al ARPCPS.

Timp de 3 zile, de la ora 10.00 la ora 18.00 trecatorii vor putea admira o selectie de 80 de fotografii de mari dimensiuni (1x1m sau 1,5 x 1m) amplasate pe panouri special inchiriate pentru acest eveniment. Mai mult, fiecare participant la expozitie va primi din partea organizatorilor materiale de promovare constand in: brosuri, calendare, agende, harti turistice, tricouri etc.

Pentru cei interesati de participarea la un astfel de circuit, Asociatia Romana pentru Promovarea Calitatii si a Practicilor de Succes a elaborat un portal de promovare unde turistii isi pot personaliza circuitul, pot afla mai multe detalii despre atractiile medievale sau despre evenimentele organizate in zona”, a declarat Horia Moasa, presedintele ARPCPS.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: