Expoziție de știință interactivă pentru copiii între 6 și 14 ani, la Palatul Culturii

Eventera, având drept partener Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, organizează în perioada 1 martie – 30 aprilie expoziția de știință interactivă „Laborator”, în Sala de Pedagogie Muzeală din Palatul Culturii Iași. Expoziția este adresată copiilor cu vârste între 6 și 14 ani și își propune să le ofere acestora o alternativă educațională nonformală care să îi atragă către știință și care să le stimuleze curiozitatea.

Expoziția de știință interactivă „Laborator” se redeschide în Iași la Palatul Culturii, ca urmare a parteneriatului dintre Eventera și Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași.

Deschiderea expoziției coincide cu inaugurarea Sălii de Pedagogie Muzeală, din incinta Palatului Culturii din Iași, și deschide colaborarea în domeniul educației nonformale cu scopul de a promova pedagogia muzeală, o linie educațională care maximizează relația dintre muzeu și școală. Așa cum spun reprezentanții intituției, sala va deveni „un spațiu dedicat generației de mâine, publicului pe care ne dorim să-l descoperim și care să ne descopere, pas cu pas, prin activități specifice muzeelor noastre”.

Astfel, în perioada 1 martie – 30 aprilie, alături de Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, invităm copiii cu vârste între 6 și 14 ani în Sala de Pedagogie Muzeală din incinta Palatului Culturii din Iași să participe la tururile ghidate din cadrul expoziției de știință interactivă „Laborator”.

Expoziția este împărțită în trei zone, biologie, chimie și fizică. Pe parcursul tururilor ghidate, în fiecare dintre aceste zone, copiii descoperă legi, fenomene, principii și curiozități care să le stimuleze pofta de cunoaștere și interesul față de știință.

În zona de biologie copiii descoperă curiozități despre corpul uman și analizează la microscop corpuri și celule din lumea vie. În zona de chimie copiii observă și înțeleg diferite reacții chimice surprinzătoare. În ultima zonă, zona de fizică, participanții pot interacționa cu nouă exponate care le ilustrează principii și legi precum magnetismul, electricitatea statică, principiul Bernoulli sau accelerația gravitațională. Astfel, în această zonă, copiii vor putea afla cum pot fi ridicate greutăți cu mai multă ușurință folosindu-se de sistemul potrivit de scripeți, cum funcționează roțile dințate, cum se formează fulgerele cu Generatorul van de Graaff, cum zboară avioanele cu Principiul Bernoulli sau cum pot calcula timpul sau accelerația gravitațională cu ajutorul pendulului gravitațional.

Dacă organizați o activitate în Săptămâna Școala Altfel sau dacă sunteți în căutarea unei activități de educație nonformală pentru o clasă de elevi sau pentru copiii dumneavoastră, sunteti așteptati în „Laborator”. Un  tur ghidat durează aproximativ 50 de minute, acestea se desfășoară din oră în oră în intervalul 10:00-17:00, de marți până duminică, în Sala de Pedagogie Muzeală din cadrul Palatului Culturii Iași.

BILETE

Prețul unui bilet este 15 lei de persoană. Pentru rezervări puteți suna la 0766 704 668 sau trimite e-mail la rezervări@eventera.ro, iar pentru mai multe informații despre desfășurarea expoziției puteți accesa site-ul www.eventera.ro sau pagina de facebook www.facebook.com/Laborator.ro.

INFO

Palatul Culturii

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/complexul.moldova

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: