Expozitie de pictura si grafica Nicolae Tonitza

expo-tonitza

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, Asociaţia Absolvenţilor Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi și Facultatea de Arte Vizuale și Design – Universitatea de Arte „George Enescu” anunță expoziția „Nicolae Tonitza (1886 – 1940). Pictură și grafică”, ce va fi deschisă la Muzeul Unirii, în perioada 15 mai – 28 iunie 2015, ca parte a manifestărilor prilejuite de „Noaptea Europeană a Muzeelor”.

Expoziția, care marchează împlinirea a 75 de ani de la moartea marelui pictor, este organizată în contextul celei de-a doua ediţii a manifestărilor desfășurate sub genericul „Artişti absolvenţi la Iaşi” și reunește 20 lucrări de pictură și 4 de grafică semnate Nicolae Tonitza, ce fac parte din patrimoniul Muzeului de Artă din Iași, fiind prezentate după mulți ani publicului iubitor de artă. Portretist remarcabil, Tonitza a zugrăvit chipuri de copii, surprinzând gingășia și inocența acestora, dar şi portrete feminine renumite pentru expresivitatea lor. Peisajele sale au fost, de asemenea, foarte apreciate pentru folosirea inspirată a culorilor.

Vernisajul va avea loc vineri, 15 mai 2015, ora 18.00, la Muzeul Unirii din str. Lăpușneanu nr. 14. Expoziția va fi prezentată de criticul de artă, prof. univ. dr. Petru Bejan, curatorul fiind Valentina Druțu, șef al Muzeului de Artă. Proiectul „Artişti absolvenţi la Iaşi” este coordonat de lect. univ. dr. Cristian Ungureanu de la Universitatea de Arte „George Enescu” Iași.

Evenimentul este inclus în programul Festivalului Internațional al Educației, ediția a III-a.

INFO

Muzeul Unirii

Str. Al. Lapusneanu nr. 14,

Program vizitare: marti – duminica 10.00-17.00

www.palatulculturii.ro/muzeuunirii

www.facebook.com/MuzeulUnirii

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: