Expozitie de pictura si grafica – Maria si Andrei Morteci

 

ape tulburi

Andrei și Maria Morteci sunt doi tineri artiști ieșeni, absolvenți ai Universităţii de Artă “George Enescu”, Iaşi, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici (U.A.P.), Filiala Iași. Si-au etalat lucrarile în cadrul mai multor simpozione naționale și internașionale, acumulând în palmares numeroase premii, atât la concursuri cât și la festivaluri.

Lucrările celor doi artişti vor fi expuse in foaierul Ateneului din Iaşi, în perioada 11 septembrie-11 octombrie 2016, iar vernisajul va avea loc joi, 22 septembrie, ora 18.00.

Proiectul “Ape tulburi, ape limpezi” prezintă un tablou al mării, creat prin asamblarea unor piese care plasează centrul de interes pe apă și pe efectul ei asupra mediului înconjurător. Lucrările tratează experiența câtorva zile petrecute pe litoralul Mării Negre, cu scopul asumat de a reflecta asupra condiționarilor artistice ale plein-air-ului.

Povestea expusă este rezultatul unui studiu vizual al valurilor, vegetației, faunei, în condiții meteo variind de la vreme frumoasă până la vânt puternic și ploaie, toate văzute din mijlocul naturii si documentate prin aparatul cercetatorului. Simultan și suprapus cercetării este tratată experiența expresivității vizuale a unui subiect cu un potențial imagistic practic inepuizabil și care oferă seducție pentru ochi și provocare pentru practica artistică.

INFO

ATENEUL TĂTĂRAŞI

Str. ION CREANGĂ nr. 14, IAŞI

Telefon/ Fax: 0232 261 846

E-mail: ateneutatarasi@yahoo.com

Web: www.ateneutatarasi.ro

FB: www.facebook.com/ateneultatarasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: