Expozitie de pictura si grafica – David Alexandru, 9 ani

Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi în parteneriat cu Primăria Municipiului Iasi  si Consiliul Judetean Iasi organizează a treia  expozitie personală de pictură si grafică a micului artist iesean David Alexandru – 9 ani, denumita « EU SI LUCRĂRILE MELE “AM CRESCUT“ CU UN AN ».

Expozitia « EU SI LUCRĂRILE MELE “AM CRESCUT“ CU UN AN » are loc în Turnul Golia (Clopotnită) – et.I si II si aduce în atentia publicului lucrările executate de David în perioada septembrie 2013-mai 2014. În expozitie sunt prezentate un număr total de  110 de lucrări , din care 35 sunt în culoare  si 75 sunt grafică.

Asa după cum sugerează si titlul expozitiei lucrările au crescut odată cu David, dar acestea au crescut în valoare, demonstrând progresul calitativ remarcabil fată de lucrările anterioare. David a ramas fidel culorii si peisajelor din natură , noi ca organizatori apreciem în mod deosebit lucrarea PLOPII FĂRĂ SOT, dar a evoluat foarte mult la surprinderea si redarea expresiilor faciale, pe noi fascinându-ne lucrările MEDITATIE si PRIVIREA. De altfel, lucrarea Meditatie am ales-o ca temă a afisului , tocmai pentru că este deosebită , având în vedere si vârsta de 9 ani a autorului.

Plopii fara sot, David Alexandru

Din cele 75 de lucrări de grafică, 50 dintre ele redau chipuri umane, chipuri cu trăiri sau cu expresii deosebite, chipuri de adulti pictate în mod incredibil aproape de un copil de 9 ani, nouă organizatorilor atrăgându-ne atentia în mod special lucrările de grafică UN ZÂMBET si PRIETENII.

Talentul lui David, acest iesean de 9 ani deosebit de talentat, cu care ne mândrim,  este confirmat de nenumăratele diplome pe care le-a primit la concursuri de profil din tară si din străinătate, la care a participat. Dl.Dan Cumpătă, un artist plastic iesean consacrat si renumit a intuit talentul lui David, îi apreciază lucrările si de aceea a declarat că doreste să-i organizeze lui David o expozitie personală în Statele Unite ale Americii, la Washington, la sfârsitul lunii iunie 2014.   David a expus lucrări si la Parlamentul României într-o expozitie individuală care a avut loc în 03 dec.2013 , o parte din lucrările expuse fiindu-i achizitionate de parlamentarii români si a avut deja o participare internatională  într-o expozitie organizată la Chisinău-în Rep.Moldova, în perioada 28, 29 octombrie 2013, în cadrul Centrului Republican pentru copii si tineret ARTICO 2013.

Vernisajul expozitiei « EU SI LUCRĂRILE MELE “AM CRESCUT“ CU UN AN » are loc  LUNI 09 iunie 2014, ora 18:00, în Turnul Golia din Iasi (Turnul Clopotnită) – etaj I. Ca la fiecare expozitie individuală a lui David, Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi a editat un album cu lucrările expuse în cadrul expozitiei.

Asociatia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi a fost înfiintată în cadrul Proiectului „Reabilitarea si dezvoltarea turistică a ansamblului monument istoric Mănăstirea Golia”, proiect premiat în anul 2012 cu premiul Uniunii Europene si al organizatiei europene Europa Nostra pentru Patrimoniul Cultural la sectiunea CONSERVARE.

INFO

Asociatia “Centrul de Promovare Turistica” Iasi

www.iasi-info.ro

Turnul Golia Iasi

Program vizitare: zilnic, 06:00 – 18:00

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “Expozitie de pictura si grafica – David Alexandru, 9 ani”

  1. Cristian says:

    Wow ce dar are acest copil! bravo….Tine-o tot asa. Faci din culori arta

Scrie un comentariu: