Expozitie de pictura semnata de Marinela Mantescu

afis-MARINELA-MANTESCU

În perioada 1-25 septembrie 2015, Galeria de artă DANA din Iași,  strada  Prof. Cujbă nr. 17, invită publicul ieşean la expoziția de pictură semnată de artista MARINELA MĂNTESCU. Vernisajul va avea loc marți, 8 septembrie 2015, orele 18.00, iar în deschiderea evenimentului va vorbi criticul de artă Petru Bejan.

Absolventă în 1978 a Academiei de Arte Plastice „N. Grigorescu” din Bucureşti, sub îndrumarea maestrului Corneliu Baba, Marinela Măntescu a deschis de-a lungul timpului peste 60 expoziții în țară și străinătate (Olanda, Germania, Franța, Bulgaria, Israel).

Despre creația artistei, criticul de artă Radu Procopovici afirma: „simțim în pictura Marinelei Măntescu gestul modelator al sculptorului, explozia de culoare a celui care vrea sa coloreze, arhitectura tainică a celor care se proiectează în zona celor ce ar putea fi, dar înțelegem că toate acestea se întâmplă într-un spațiu al ecranelor manipulate afectiv fără a uita că orice imagine este părelnică. Fiecare pată ascunde și în același timp dezvăluie. Un cuvânt rar folosit azi, poate uitat, expresionismul care nu este altceva decât dorul de o expresie cât mai intensă și clară a contactului, a întâlnirii cu lumea, se potrivește acestei picturi. Ea se clădește încet, din căutarea relației optime între umbră și culoare, între geometrie și gest. Aburi de culoare, lumini de metalice sclipiri și grafii înscrise îndrăzneț ca niște definiții surprinzătoare. În mod surprinzător, tema fixă devine un prilej de eliberare a expresiei, la limita informalului, unde se culeg elementele limbajului plastic, într-o cordială eliberare.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: